Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Η νέα εθνική προδοσίαTου Διονυση Γουσετη / diongus@otenet.gr

Στη χώρα μας, τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και το «εθνικό συμφέρον» προσφέρονται για σκύλευση από κάθε δήθεν πατριώτη. Οι συνδικαλιστές των συντεχνιών δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Αγωνίζονται και ενίοτε θυσιάζονται για χάρη του έθνους και του λαού. Οταν, παλαιότερα, πουλιόταν ο ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αγωνιζόταν για την εθνική οικονομία, την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια. Οι αγώνες σταμάτησαν όταν τα στόματα μπουκώθηκαν με εθελουσία έξοδο σκανδαλωδών απολαβών, από δικά μας λεφτά. Σε αντάλλαγμα, εμείς απολαύσαμε σύγχρονη και ανταγωνιστική τηλεφωνία.
Οταν πουλιόταν η χρεοκοπημένη Ολυμπιακή, η ΟΣΠΑ αγωνιζόταν για τον «εθνικό αερομεταφορέα», τη δε ΓΣΕΕ την είχε πιάσει εθνική ανησυχία, ότι δεν θα εξυπηρετούνταν αεροπορικώς τα νησιά. Οι αγώνες σταμάτησαν όταν τα στόματα μπουκώθηκαν με σκανδαλώδεις αποζημιώσεις, πάλι από δικά μας λεφτά - μετά και από αποκλεισμό της οδού Πανεπιστημίου για μια βδομάδα, προφανώς για εθνικούς και πάλι λόγους. Σε αντάλλαγμα, εμείς σταματήσαμε να πληρώνουμε ζημιές ενός εκατ. ευρώ την ημέρα. Τώρα ήρθε η σειρά της ΔΕΗ. Η εθνικά ευαίσθητη ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε τυχόν πώληση «εθνική προδοσία» και διακήρυξε την ανιδιοτέλειά της: «Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε». Ποια είναι η ΔΕΗ, που για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και για χάρη μας η συντεχνία θυσιάζεται μέχρι ματώματος; Στην Πορτογαλία παράγουν 13.500 Mwatt και εργάζονται στην εκεί εταιρεία ηλεκτρισμού 13.500 άτομα. Στη ΔΕΗ παράγουν 12.650 ΜWatt και «εργάζονται» 29.000 άτομα. Πώς αμείβονται; Η σύνταξη ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ απόφοιτου Γυμνασίου είναι μεγαλύτερη από τη σύνταξη ενός ανώτατου ιδιωτικού υπαλλήλου ασφαλισμένου στο ΙΚΑ, ενός πολιτικού μηχανικού ή ενός γιατρού με τριάντα πέντε χρόνια εργασίας.
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν έχει ακόμα ματώσει. Ωστόσο, έχει τραμπουκίσει πολλές φορές: έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ, έχει σπάσει πόρτες δημοσίων γραφείων για να ακυρώσει συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, έχει καταστρέψει δημόσια περιουσία. Ο κ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, έχει κατηγορήσει τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι «τα περισσότερα χρήματα που εισπράττει δεν πάνε στα ταμεία της επιχείρησης». Εχει δίκιο. Πολλά από αυτά πάνε στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ. Πόσα; Δύσκολο να το μάθουμε, αφού τα πειστήρια έκαναν φτερά! Αλλά όσα και να είναι, ποια επιχείρηση στην Ευρώπη χρηματοδοτεί το συνδικάτο των υπαλλήλων της; Και η υπουργός κ. Μπιρμπίλη, όχι μόνο δεν έστειλε στον εισαγγελέα τους νταήδες που θα ματώσουνε, αλλά θα τους δώσει πίσω όλα όσα τους περικόπηκαν, όπως περικόπηκαν από όλο τον δημόσιο τομέα. Επί τούτου, η ΓΕΝΟΠ δήλωσε στιγμιαία αποχώρηση από το Δημόσιο (!). Εκτιμώμενη δαπάνη 99.6 εκατ. ευρώ. Και επιπλέον συνεχίζεται το μειωμένο τιμολόγιο στο ρεύμα των υπαλλήλων της. Εκτιμώμενη ζημία 240 εκατ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εθνοπροδοτική πώληση τμήματος των μετοχών της ΔΕΗ. Με πόσα λεφτά -δικά μας λεφτά- πρέπει να μπουκώσει το στόμα της ΓΕΝΟΠ, για να μην ματώσει;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_20/04/2011_439573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου