Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Αυτοκρατορική Τουρκία – Προοδευτική Ελλάδαthumb
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Ενώ εμείς εδώ αναζητούμε το μέλλον μας… στα χαρακώματα της Κερατέας, σπάζοντας τα μηχανήματα του μετρό, κλείνοντας τα λιμάνια και άλλες πρωτοπορίες, δίπλα μας η Τουρκία στρώνει ένα μέλλον αυτοκρατορικό, μιας και εκεί σκέπτονται να κάνουν πρωτεύουσα του κράτους τους την Κωνσταντινούπολη, με ό,τι αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα και στον συμβολισμό του.
Εκεί οραματίζονται να γίνει η οικονομία τους (που πέρασε από ΔΝΤ) η δέκατη ισχυρότερη στον κόσμο ως το 2023, σε αντίθεση με μας, που θα είμαστε μέχρι τον λαιμό πνιγμένοι σε θαλασσοδάνεια και απασχολημένοι με το πάντα φλέγον και… πρωτεύον θέμα τού αν θα διατηρήσουμε... το άσυλο ή όχι στα ανύπαρκτα πανεπιστήμιά μας. Επίσης η Τουρκία φιλοδοξεί με την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του αιώνα να καταστεί πέμπτη αγροτική δύναμη στον κόσμο, τη στιγμή που εμείς ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το είδος καλλιέργειας που έπρεπε να εφαρμόσουμε με τις επιδοτήσεις που προ πολλού πήγαν υπέρ των μερσεντές και των σκυλάδικων.
Ενώ εμείς παραπαίουμε… αναζητώντας λύσεις για να βυθιστούμε όσο πιο βαθιά στο χάος γίνεται, δείχνοντας απύθμενο μίσος κατά της πατρίδος (αυτό δε είναι η μέγιστη απόδειξη της παρακμής μας), η Τουρκία το 2023, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησής της, θα προσελκύσει 50 εκατομμύρια τουρίστες προσδοκώντας έσοδα 50 δισ. δολάρια μόνο από τον τουρισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου