Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Μιχάλης... Καποδίστριαςthumb
Του Αντώνη Δελλατόλα
- «Ρε μεγάλε, φτιάξε μου έναν καφέ να πεταχτώ να φτιάξω μια επιχείρηση και επιστρέφω».
- Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ακούγοντας τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη να εξαγγέλλει ότι με μια στάση σε ένα γραφείο θα υποβάλλεις όλα τα δικαιολογητικά και θα σου δίνεται άδεια έναρξης επιχείρησης ή καταστήματος.
- Λοιπόν, αν αυτό συμβεί, τότε ο Χρυσοχοΐδης θα είναι ο νέος Καποδίστριας! Ποιος Καλλικράτης, Τειρεσίας και Θησέας, ο αναμορφωτής του νέου ελληνικού κράτους μ.Μ. (μετά Μνημονίου) θα είναι ο Μιχάλης. Τελικά, αντί να του μείνει το «σερίφης», επειδή επί των ημερών του πιάστηκε η «17 Νοέμβρη» και παραφυάδες των τρομοκρατικών οργανώσεων, θα του μείνει το… «Καποδίστριας».
Να τον καταδικάσουμε επειδή έχει καλές προθέσεις; Όχι φυσικά, αλλά, επειδή κάτι τέτοια τα έχουμε ξανακούσει, ο Χρυσοχοΐδης ας κρατάει μικρό καλάθι και ας ρίχνει και καμιά ματιά μήπως είναι τρύπιο!
Να σας δώσω τρία παραδείγματα γιατί είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός;
1) Η γραμματέας – και γενικό κουμάντο – στο γραφείο του πρωθυπουργού κυρία Βάρτζελη αναγκάστηκε να επιστρέψει στο γραφείο της στο υπουργείο Εξωτερικών, επειδή έχει λήξει η απόσπασή της και δεν πρόλαβαν να την ανανεώσουν! Αποτέλεσμα; Τα είχε πάρει στο κρανίο, έκανε «λευκή απεργία» και πήγε για μια εβδομάδα στο σπίτι της!
2) Τον περασμένο Οκτώβριο, η Βουλή αποφάσισε να φτιάξει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να παρακολουθεί επί τρίμηνο την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Ε, προχτές, μόλις… έπειτα από πέντε μήνες, επέλεξαν την πρόεδρο!
3) Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκονται στη θέση τους σχεδόν δυο χρόνια, και ακόμα δεν έχουν επιλεγεί οι τμηματάρχες στη δημόσια διοίκηση.
Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα πολλά παραδείγματα…
Πώς λοιπόν να μην είμαι δύσπιστος σε τέτοιου τύπου υπουργικές ανακοινώσεις;
Θα καταλήξουν σαν αυτές που είχε κάνει ο Παυλόπουλος για την επανίδρυση του κράτους!!! Δηλαδή, σε καλάθι δίχως πάτο!
ΥΓ.: Το άλλο καλό που άκουσα: «ο Χρυσοχοΐδης θα φτιάχνει επιχειρήσεις σε μια μέρα και ο Παπακωνσταντίνου θα τις διαλύει σε μια εβδομάδα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου