Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Λευκορώσοι μισθοφόροι πολεμούν για τον Καντάφι

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβντα, ότι εκατοντάδες Λευκορώσοι μισθοφόροι βοηθούν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι να αντιμετωπίσει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι στρατιώτες αυτοί είναι στη πλειονότητά τους πρώην μέλη της 334ης μονάδας των ειδικών δυνάμεων της Λευκορωσίας. Όλοι τους έχουν συνάψει ατομικά συμβόλαια και πληρώνονται από το λιβυκό καθεστώς, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν άνδρες αρμόδιοι για τη λειτουργία στρατιωτικού εξοπλισμού, σύμβουλοι και εκπαιδευτές καθώς και εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Λευκορωσίας. Μεγάλο μέρος του λιβυκού οπλοστασίου είναι ρωσικής και σοβιετικής κατασκευής και οι Λευκορώσοι γνωρίζουν άριστα το χειρισμό του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ένας από τους μισθοφόρους, που μίλησε τηλεφωνικά με την εφημερίδα, είπε ότι ο μισθός του ανέρχεται στα 3.000 δολάρια το μήνα και επιβεβαίωσε ότι στη Λιβύη υπάρχουν πολλές εκατοντάδες Λευκορώσοι στρατιωτικοί.

Υποστήριξε ότι οι άνδρες αυτοί δεν συμμετέχουν στις μάχες αλλά είναι παρόντες στη γραμμή του μετώπου. Ορισμένοι από αυτούς είχαν πολεμήσει στο Αφγανιστάν κατά τη σοβιετική εποχή ή ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου