Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σε πλειστηριασμό το πατρικό του Βοσκόπουλου
«Μάχη», για να κρατήσει στην κυριότητά του το πατρικό του σπίτι, που βρίσκεται στον Κορυδαλλό, δίνει ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, που βλέπει περιουσιακά του στοιχεία να περνούν το ένα μετά το άλλο στα χέρια του Δημοσίου, εξαιτίας των βεβαιωμένων οφειλών του προς την Εφορία, που φτάνουν περίπου τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Το πατρικό σπίτι του τραγουδιστή, επί των οδών Έκτορος και Διογένους στην Αθήνα, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 6 Απρίλιου. Η σχετική απόφαση ελήφθη από την ΙΓʼ Εφορία Αθηνών και ο πλειστηριασμός πρόκειται να γίνει στο Ειρηνοδικείο Νικαίας. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 690 τ.μ, εντός του οποίου υπάρχουν και άλλα παλαιά κτίσματα, συνολικού εμβαδού 267,8 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 365.960 ευρώ, εμπορικής 839.000 ευρώ. Η πρώτη προσφορά ορίζεται στις 664.000 ευρώ.

Ήδη, πάντως, ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Γρηγόρης Μέντης, έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου να «παγώσει» τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Βασικό επιχείρημα είναι ότι ο πλειστηριασμός είναι άκυρος, δεδομένου ότι όλες οι φορολογικές υποθέσεις του Τόλη Βοσκόπουλου εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.
«Όλες οι φορολογικές υποθέσεις του κ. Βοσκόπουλου εκκρεμούν δικαστικώς. Συγκεκριμένα, για ορισμένες υποθέσεις εκκρεμεί η συζήτηση εφέσεων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ενώ άλλες έχουν συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η έκδοση αποφάσεων. Ο κ. Βοσκόπουλος θα ασκήσει όλα τα ένδικα βοηθήματα και μέσα, με σκοπό την τελική δικαίωσή του από τα δικαστήρια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καλλιτέχνη.
Πάντως, μέχρι στιγμής, στα χέρια του Δημοσίου έχουν περάσει μετά από κατάσχεση τρία διαμερίσματα του τραγουδιστή επί της 3ης Σεπτεμβρίου, δύο κτίσματα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μαλεσίνας μέσα σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων, αλλά και όλα τα πνευματικά δικαιώματα του Τόλη Βοσκόπουλου από τα τραγούδια του.
http://www.patris.gr/articles/198296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου