Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Η εθνική επέτειος του 1821 και ο ...... Πάγκαλος.

 Σε Διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο Πάγκαλος  «Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα “μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι’ αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας.
Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.
Επίσης, όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα του Wikileaks, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», στις 15 Φεβρουαρίου 2008 ο Θεόδωρος Πάγκαλος συναντά τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά «αιχμηρά» και ανοιχτά στον πρέσβη Σπέκχαρντ για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι “οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν” και ότι “το θέμα της ονομασίας είναι γελοίο και καταστροφή από την αρχή”.
Φανταστείτε τέτοιες δηλώσεις να τις είχε κάνει Τούρκος πολιτικός, αντίστοιχα για τη χώρα του.  Οι Τούρκοι θα τον είχαν αφανίσει και αυτόν και τη φάρα του!
Το πολίτευμα της Ελλάδας και η αποχαύνωση του όχλου  επιτρέπουν προδότες και προδοσίες ατιμώρητους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου