Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Μπουτάρη Προχώρα !!!!!! Απολύσεις πέντε διευθυντών σε ΤV100 και FM100

Της Δήμητρας Τσαμποδήμου
tv@newspaper.gr


Σε μόλις 220 λέξεις, όσες εμπεριείχε η ανακοίνωση-διάγγελμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, γράφηκε χθες ο επίλογος των δημοτικών μέσων ενημέρωσης όπως οι πολίτες τα γνώριζαν την τελευταία 20ετία. O Γιάννης Μπουτάρης με μια λιτή δήλωση ανήγγειλε την επιχείρηση εξυγίανσης της TV100 και των ραδιοφώνων με άμεση εφαρμογή, ενώ τάραξε τα λιμνάζοντα επί δύο δεκαετίες ύδατα της ΔΕΠΘΕ ανακοινώνοντας χωρίς περιστροφές την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών.
Εκτός τηλεόρασης λοιπόν τέθηκε ο γενικός διευθυντής της TV100 Αντώνης Οραήλογλου, ο προϊστάμενος ενημέρωσης του FM100 Γιώργος Αδάμ, ο προσωπάρχης Θεόδωρος Κρυωνάς, ο γενικός προϊστάμενος της TV100 Σάκης Γιαννίκης και ο τεχνικός διευθυντής Στέλιος Λουκόγλου. Νέος ισχυρός άντρας της ΔΕΠΘΕ είναι πλέον ο Φίλιος Στάγκος, τον οποίο ομόφωνα το δ.σ. της εταιρείας όρισε γενικό διευθυντή, ενώ δικαιολογώντας τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα του δήμου αποφάσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως η “σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί”, προσθέτοντας ότι η μέχρι σήμερα εικόνα εκτός των άλλων “προσβάλλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής”. Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε πως θα γίνει εξαρχής αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων και πως “όλα είναι ανοιχτά. Το μοναδικό που έχει κλείσει είναι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία”, ενώ ανακοίνωσε πως ξεκινά η διαδικασία ανάθεσης μελέτης για τη βιωσιμότητα των δημοτικών ΜΜΕ σε εξωτερικό σύμβουλο.

Οι κρίσιμες συνεδριάσεις
Η προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που έλαβε και τις αποφάσεις για τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στη ΔΕΠΘΕ, ενώ το δ.σ. συνεδρίασε χθες εκτάκτως για να τις επικυρώσει. Το θέμα της απόλυσης των πέντε ήταν και το μοναδικό “αγκάθι”, καθώς η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΜ-Θ και των εργαζομένων Παναγιώτη Νεστορίδη και Γιώργο Σαράντο αντίστοιχα να ψηφίζουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης, όπως και ο Χρίστος Μάτης και ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

“Όχι” εργαζομένων - αντιπολίτευσης
Οι μεγάλες ανατροπές δεν θα μπορούσαν παρά να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε συνέλευση και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία “καταδικάζουν την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τους πέντε διευθυντές της δημοτικής επιχείρησης”, ζητούν ανάκληση μιλώντας για “έωλες επικλήσεις περί κακοδιαχείρισης”, ενώ ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που για τα πεπραγμένα στη ΔΕΠΘΕ επί των ημερών του διεξάγεται έρευνα κατόπιν εντολής του υπουργείου Οικονομικών, μιλά για “εκδικητικές απολύσεις” και για βούληση του διαδόχου του να κλείσει τα συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας μιλά για μεθόδους “‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ που μας γυρίζουν πίσω σε εργασιακούς μεσαίωνες”, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ζητά από τον δήμαρχο να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ο Χρίστος Μάτης ξεκαθαρίζει πως “η γνώμη μου ήταν ότι από τα πέντε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΠΘΕ που απολύθηκαν σήμερα, έπρεπε να αφαιρεθούν οι διευθυντικές αρμοδιότητες και να γίνει η διαχείριση τους αντικείμενο ανεξάρτητης έρευνας, για να καταλογιστούν ευθύνες και ενδεχομένως να ζητηθούν αποζημιώσεις”, ενώ σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως για το θέμα το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Εντός 3μηνου οι αποφάσεις
Σκληρή δουλειά, ώστε τον προσεχή Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο και πλήρες το νέο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης και των ραδιοφώνων, περιμένει τον Φίλιο Στάγκο, ο οποίος ξεκαθάρισε στη “Μ” πως το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο, αφού μαζί με τα αποτελέσματα της μελέτης θα διαμορφωθεί και το master plan της λειτουργίας. Έγκυρες πληροφορίες θέλουν τον νέο γενικό διευθυντή να εμμένει στην πρότασή του περί στησίματος της ΔΕΠΘΕ από μηδενική βάση και με ένα πρόγραμμα με κύριο άξονα το ρεπορτάζ της πόλης. Όλο το βάρος θα πέσει στην ενημέρωση και στο κεντρικό δελτίο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ξαναδούμε πολλές και διάφορες εκπομπές, τις οποίες η νέα διοίκηση θεωρεί τουλάχιστον πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.

http://www.makthes.gr/news/media/69094/

2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟ-ΝΙΚΕΩΝ !! ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ "ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ"
    Αντ;i να προσπαθεί να μειώσει τα 8 εκατομ. σε 1,5 έως 2 εκατομ., για να διασφαλίσει στους Θεσσαλονiκείς την πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δημοτικού Συμβουλίου ( που λειτουργούσε, ώς ντoύντούκα προπαγάνδισης του τέως Δημάρχου, κατα την Μάρα Τοπαρλάκη, στις 4-2-11 στο Ράδιο ΓΝΩΜΗ 93,7" μπορεί να εξασφαλίσει τα παραπάνω με μια απλή -πρακτική και τοπική ενέργεια, ώστε να ενοικιάσει μια ωριαία καθημερινή εκπομπή ,από ένα από τα 6-8 τοπικά-Περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης, (και με Δημοσιογράφους του Γραφείου Τύπου)που το κόστος , δεν θα ξεπερνά τα 50-100 χιλ. Ευρώ το χρόνο και όχι 6-8 εκατ. και με "πραιτοριανούς" !!!
    ΕΜΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ !! Τα χρήματα που θα εξοικονομίσεις άμεσα, διάθεσέτα προς όφελος των πενομένων Δημοτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω. Φτάνουν οι πρακτικές του αμαρτωλού παρελθόντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή