Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μπουτάρης: Δεν θα πω όχι στην «Gay Parade»


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως σε περίπτωση που του τεθεί αίτημα για διοργάνωσης παρέλασης από ομοφυλοφυλικές οργανώσεις δεν πρόκειται να πει όχι.
Όσον αφορά στην κριτική που δέχτηκε για την συγκεκριμένη άποψή του, τόνισε: "Δεν με ενοχλεί η κριτική, για τον απλούστατο λόγο ότι ο καθένας προσπαθεί να ταμπουρωθεί πίσω από την δική του αντίληψη και να μην δέχεται την άλλη. Δεν είπα ότι εγώ θα οργανώσω gay parade, είπα ότι αν έρθουν οι gay και θέλουν να κάνουν μια παρέλαση στην πόλη, προφανώς δεν θα πω όχι, αλλά δεν θα αναλάβω εγώ την πρωτοβουλία, καταλάβατε;".
Πρόσθεσε δε, ότι όταν στο παρελθόν ρωτήθηκε σε συνέντευξη για το αν θα κάνει γάμους μεταξύ ομοφύλων, απάντησε πως "αν είναι νόμιμη η διαδικασία, και προφανώς θα την κάνουμε, δεν μπορώ να την αρνηθώ".
Σχετικά με τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης και το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε την κατάσταση που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια σαν "ένα βιασμό κατ' εξακολούθηση" και τόνισε ότι "το μόνο που θα κάνουμε σαν δήμος είναι να ζητήσουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες απ’ την δικαστική αρχή για να τελειώνει αυτό το θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου