Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κλάους, ο Πωλ και ο Σερβάζ συναντούν τον Πιουριφόι


Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/02/2011
Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ
Ο Σερβάζ Ντερούζ είναι Φλαμανδός - τυπικός Φλαμανδός - εκπρόσωπος της Κομισιόν και επικεφαλής του κλιμακίου των επιθεωρητών της Τρόικας στην Ελλάδα. Ο Πωλ Τόμσεν είναι Δανός, εκπρόσωπος του ΔΝΤ και σκληρός διαπραγματευτής του οργανισμού. Ο Κλάους Μαζούχ είναι Γερμανός, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και τραπεζίτης καριέρας.
Ο Τζον Πιουριφόι διατέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 50’. Είχε προηγουμένως μια «σημαντική» θητεία στη Γουατεμάλα όπου οργάνωσε το πραξικόπημα για την ανατροπή του αριστερού προέδρου της χώρας. Ο Πιουριφόι ήλθε στην χώρα μας λίγο μετά τον εμφύλιο για να τη διοικήσει(!), όπως ισχυριζόταν ο ίδιος. Και πράγματι η δραστηριότητά του δεν είχε καμία σχέση με τη διπλωματία. Ανακατευόταν παντού και υπαγόρευε στην ελληνική κυβέρνηση σχεδόν το σύνολο της εσωτερικής και εξωτερικής της πολιτικής. Ακόμη και τον εκλογικό νόμο και την ημερομηνία των εκλογών. Η συμπεριφορά του Πιουριφόι έμεινε παροιμιώδης γιατί εκτός από το να υπαγορεύει εντολές , φρόντιζε και να εξευτελίζει την ελληνική πολιτική ηγεσία. Έτσι κατά τις επισκέψεις του στο γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδας, όποια ώρα ήθελε ασφαλώς, συνήθιζε να καταργεί το πρωτόκολλο της διπλωματίας και να ντύνεται κατά βούληση, να κάθεται κατά βούληση ακόμα και ως κάου μπόι με το πόδι απλωμένο στο τραπεζάκι του γραφείου.
Ο Κλάους, ο Πωλ και ο Σερβάζ δεν είχαν ασφαλώς την τύχη να γνωρίσουν τον περιβόητο Τζον Πιουριφόι. Δεν ξέρω αν τον είχαν ακούσει κιόλας. Έμελλε ωστόσο να τον συναντήσουν στην Αθήνα το έτος 2011. Βέβαια ο Πιουριφόι έχει αποδημήσει εδώ και πολλά χρόνια εις Κύριον. Αλλά το πνεύμα του φαίνεται ότι εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την πόλη μας. Ως Ευρωπαίοι φρόντιζαν - μέχρι πρότινος τουλάχιστον - να κρατούν τα προσχήματα και τους τύπους. Συμβουλευτικός άλλωστε ο ρόλος τους… Αλλά την περασμένη Παρασκευή αποφάσισαν να ζωντανέψουν το φάντασμα του Αμερικανού πρεσβευτή, δηλαδή το φάντασμα της αποικιοκρατίας.
Έθεσαν εκτός νυμφώνος την κυβέρνηση της χώρας, τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και απευθύνθηκαν μόνοι στον ελληνικό λαό. Εξήγγειλαν ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στο απίθανο ποσό των 50 δισ. ευρώ !! Κήρυξαν τη χώρα σε καθεστώς λεηλασίας και καθόρισαν ακόμα και τη σειρά με την οποία θα πουλάμε..(αρχής γενομένης από το Ελληνικό). Επέπληξαν συνάμα και όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται ως διαδηλωτές, ή απεργοί καθώς και τα συνδικάτα τους.
Ο τσαμπουκάς του Πιουριφόι αντλούσε δυνάμεις και θράσος από τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια που έσωζε την Ελλάδα από την πείνα και τον κομμουνισμό… Ο τσαμπουκάς του Κλάους, του Πωλ και του Σερβάζ αντλεί το θράσος του από το δάνειο των 110 δις ευρώ με το οποίο μας …σώζει η τρόικα από την χρεωκοπία.
Από τον πρεσβευτή Πιουριφόι μέχρι τον επιθεωρητή Ντερούζ και τους συνεργάτες του πέρασαν εξήντα χρόνια. Πολλά ασφαλώς έχουν αλλάξει έκτοτε. Αλλά στο βάθος φαίνεται κάτι σαν κόκκινη κλωστή που διαπερνάει την πολιτική μας ζωή. Η υποκρισία της αστικής τάξης της χώρας. Να εκχωρεί τη διοίκηση ή τη συνδιοίκηση της χώρας και να σου βγαίνει και υπερασπιστής του νόμου και της τάξης…
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=599249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου