Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Μπαγλαμάδες - Τροϊκάνοι 1 - 0

Όπως  έγραφα προχθές,  Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα,  παίχτηκε για τα μάτια  των ιθαγενών μια θεατρική παράσταση με τους τροϊκάνους να το παίζουν επιτιθέμενοι και τους δικούς μας μπαγλαμάδες να αμύνονται "περί Πάτρης". Βγήκαν εχθες,  οι πουσταράδες της δημοσιογραφίας και θριαμβολογούσαν: "Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου" "Μετωπική κυβέρνησης με τρόικα" "πυρ ομαδόν"  "οπισθοχώρηση της τρόικας" "ράπισμα της τρόικας"κ.ά. Έτσι μάθαμε από τους παρατρεχάμενους κρατικοδίαιτους ότι δεν υποκύπτουμε, και τι λοιπόν σημαίνει αυτό;
Η Τρόικα   πρότεινε:  Αποκρατικοποιήσεις-μαμούθ που περιλαμβάνουν εκτεταμένες πωλήσεις συμμετοχών του Δημοσίου, ακόμα και πλήρη αποχώρησή του από δεκάδες εισηγμένες και μη στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις και τράπεζες, σε δίκτυα υποδομών, καζίνα, τυχερά παιχνίδια, κρατικά λαχεία, και εκχώρηση σε ιδιώτες κρατικής ακίνητης περιουσίας για να εισπράξει η κυβέρνηση 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και να στείλει μήνυμα στις αγορές για αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Οι Μπαγλαμάδες  τα αντέκρουσαν όλα αυτά και δεν θα κάνουν τίποτα από τα προτεινόμενα (προς θεού, όχι επιβαλλόμενα). Γιατί αυτό είναι ξεπούλημα της χώρας και αυτοί την υπερασπίζονται, δεν την ξεπουλούν σύμφωνα με τα σχέδια της Τρόικας. Γιατί είπαμε αυτοί κυβερνούν.
 Και τώρα που δείξαμε σε όλο τον κόσμο, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, ας παραγγείλουμε γρήγορα μια δημοσκόπηση και να πάμε για εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου