Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΤΣΟΙ: συγνώμη, που είμαστε γουρούνια και δολοφόνοι!Συνδικάτο θέλουν ιδρύσουν οι αστυνομικοί της Τυνησίας

Αστυνομικοί ζητούν να ιδρύσουν συνδικάτο για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, Τυνήσιοι αστυνομικοί ζήτησαν σήμερα να συσταθεί ένα συνδικάτο που θα αναλάβει να προασπίζεται τα δικαιώματά τους ενώ σε πολλές πόλεις βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να ζητούν συγγνώμη από τον κόσμο.
«Σας ζητώ συγγνώμη και ελπίζω ότι θα με συγχωρέσετε» δήλωσε ο Ναΐμ Σελμί, ένας ένστολος αστυνομικός, επευφημούμενος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την Κάσμπα της Τύνιδας, την επίσημη έδρα του πρωθυπουργού.
«Είμαι μέλος μιας ομάδας αστυνομικών που ζητούμε το δικαίωμα να ιδρύσουμε συνδικάτο για να αλλάξουμε την εικόνα που έχει ο κόσμος για εμάς», πρόσθεσε ο νεαρός αστυνομικός.
Οι Τυνήσιοι εκφράζουν ανοιχτά την εχθρότητά τους προς την αστυνομία που θεωρείτο το «προνομιούχο» σώμα του καθεστώτος του πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.
Στις πόλεις Σφαξ και Σους αστυνομικοί συμμετείχαν σήμερα σε διαδηλώσεις. Επίσης, πολλές δεκάδες αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους εκπροσώπους της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Τυνήσιων (UGTT) στο Μπεν Γκερντάν, ζητώντας την ίδρυση συνδικάτου. «Διαβεβαίωσαν πως όποιο κι αν είναι το καθεστώς στο μέλλον δεν θα είναι βίαιοι απέναντι στον πληθυσμό», είπε ένας συνδικαλιστής.
http://www.kathimerini.gr/    με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου