Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

ΔΧΣ: Ικανοποίηση για την αποχώρηση του Τυνήσιου προέδρου
Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την αποχώρηση του τυνήσιου προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι από τη χώρα και κάλεσε «τους διαδόχους του να γυρίσουν σελίδα από τη δικτατορία».
«Ένας σφετεριστής της ελευθερίας του Τύπου έφυγε», τονίζει η οργάνωση στο ανακοινωθέν της.
«Για 23 χρόνια, ο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι άσκησε δεσποτικά την εξουσία, χωρίς να ανέχεται την παραμικρή φωνή κριτικής και μη διστάζοντας να στείλει τους κατήγορούς του στη φυλακή. Η αναχώρησή του θα πρέπει να σημάνει μία πλήρη ρήξη με τα χρόνια της καταπίεσης», τόνισε ο Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ, γγ των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
«Η οργάνωση καλεί τους διαδόχους του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι να γυρίσουν την σελίδα της δικτατορίας. Η ελευθεροτυπία και ο πλουραλισμός των απόψεων θα πρέπει εφεξής να γίνουν πραγματικότητα στην Τυνησία. Το σύνολο των κρατουμένων λόγω των εκπεφρασμένων απόψεών τους θα πρέπει πάραυτα να αποφυλακισθούν. Είναι χάρις σε τούτη την εύγλωττη χειρονομία που οι τυνήσιοι πολίτες και η διεθνής κοινότητα θα μπορέσουν να πιστεύσουν σε ένα κοντινό δημοκρατικό μέλλον στην Τυνησία», τονίζει η οργάνωση.
http://www.kathimerini.gr/
 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου