Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Ώρα είναι ο Κοζανίτης να τους φυλακίσει ως φοροφυγάδες!

Σέρρες: Κλείνουν τα βενζινάδικα της Σιντικής γιατί οι κάτοικοι «φουλάρουν» στη Βουλγαρία


Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα βενζινάδικα στο διευρυμένο δήμο Σιντικής, του νομού Σερρών, ο οποίος συνορεύει με τη Βουλγαρία, καθώς όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής κατευθύνονται στα βενζινάδικα της γειτονικής χώρας, τα οποία πωλούν τα υγρά καύσιμα σε αισθητά χαμηλότερες τιμές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Δημήτρη Γουργουλίδη, από τα τριάντα βενζινάδικα που λειτουργούσαν σε Ηράκλεια και Σιδηρόκαστρο, τα έξι έχουν κλείσει οριστικά, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, ενώ και τα υπόλοιπα υπολειτουργούν. «Θα κλείσουν σύντομα και άλλα», υποστήριξε ο κ. Γουργουλίδης, διότι - όπως είπε - καθημερινώς, «όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής κατευθύνονται στα βενζινάδικα της Βουλγαρίας».
Άλλωστε, πέρα από τις χαμηλότερες τιμές (κυμαίνονται για τη σούπερ μεταξύ 1,05 και 1,10 ευρώ το λίτρο), στην εξέλιξη αυτή συμβάλλει και το γεγονός πως η απόσταση από την επαρχία Σιντικής, του νομού Σερρών, με τη Βουλγαρία είναι γύρω στα 15 χιλιόμετρα. Επιπλέον, το πρώτο βενζινάδικο της όμορης χώρας απέχει μόλις 300 μέτρα από το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Όλα αυτά, οδηγούν τους περισσοτέρους, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βουλγαρίας.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Γουργουλίδη, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν σε περιοχές της Δράμας, που βρίσκονται κοντά στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο αλλά και στη Θράκη. «Το θέμα είναι πως δεν πηγαίνουν μόνο για να φουλάρουν τα ντεπόζιτά τους με βενζίνη στη γείτονα χώρα, αλλά παράλληλα να κάνουν και τα ψώνια τους, προκαλώντας έτσι τον οικονομικό μαρασμό της περιοχή μας», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου