Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Μετά τις τελετές, η πραγματικότητα.

Γ. Μπουτάρης:
Για τα σκουπίδια, τον αδριάντα, τα οικονομικά, την TV 100...


Τρεις περίπου μήνες θα χρειαστεί ο δήμος για να αντιμετωπίσει τον πρόβλημα των σκουπιδών είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ανακοίνωσε και το ξεκίνημα των προσπαθειών για να προχωρήσει γρήγορα το θέμα της ανακύκλωσης που τώρα βρίσκεται στο...πουθενά.Αναφέρθηκε ακόμη στα οικονομικά του δήμου, στον αδριάντα του Κων. Καραμανλή και τη δημοτική επιχείρηση πληροφόρησης


Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που πνίγουν τη συμπρωτεύουσα, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία με τους όμορους δήμους να βοηθήσουν με φορτηγά αυτοκίνητα, ώστε να λυθεί το θέμα με τα σκουπίδια μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα σημείωσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αναλάβουν την αποκομιδή και ιδιωτικά συνεργεία, αποκλείοντας ωστόσο κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί η αποκομιδή.

Για τα οικονομικα του δήμου δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φράγκο στο δήμο Θεσσαλονίκης... δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη... θα δούμε από πού μπορούμε να κόψουμε».

Για την δημοτική επιχείρηση πληροφόρησης ο δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε να γίνει διαδημοτική και να μοιρασθούν τα έξοδα.""Οχι βέβαια να προχωρήσουμε σε κατι τέτοιο και να αυξήσουμε το κόστος , αλλά να το μειώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε" είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για τον ανδριάντα του Κων. Καραμανλή , τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στις 17 του μήνα, ο κ.Μπουτάρης τυόνισε ότι αργοτερα θα εξεταστεί ένα μπορεί να μεταφερθεί στο χώρο μπροστά από την παλιά ηλεκτρική εταιρεία
 
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=73640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου