Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Προσπάθειες για την προστασία του ΟλύμπουΣτη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος προστασίας μιας ευαίσθητης περιοχής όπως ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου απέναντι σε φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές, στοχεύει το έργο με τίτλο «Σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και η επικαιροποίηση μελετών, που συντάχθηκαν με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της προστασίας της περιοχής από φυσικές καταστροφές και φωτιές. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου, με προϋπολογισμό 109.040 ευρώ, έχει οριστεί συμβατικά στους 22 μήνες. 
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=76409Διώξτε πρώτα τους βοσκούς με τα κατσίκια από τον Όλυμπο, που δεν αφήνουν πράσινο φύλλο, μετά τους λελέδες με τα αυτοκίνητα, που γεμίζουν τα χαντάκια σκουπίδια και μετά μιλήστε  για προστασία, να σας παραδεχτώ ............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου