Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Στο 96% έφτασε η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Νότιου ΣουδάνΤο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν έφτασε το 96%, ανακοίνωσε απόψε η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
«Το ποσοστό συμμετοχής στο Νότιο Σουδάν είναι 96%. Στους Νοτιοσουδανούς της διασποράς έφτασε το 97%, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Τζορτζ Μέικερ Μπέντζαμιν.
Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους για να συμμετάσχουν στο ιστορικό δημοψήφισμα προκειμένου το Νότιο Σουδάν να γίνει η 193η χώρα του κόσμου. Από αυτούς τα 3,8 εκατομμύρια ζουν στο Νότιο Σουδάν ενώ οι υπόλοιποι στο βορρά ή σε χώρες του εξωτερικού.
Το ποσοστό συμμετοχής είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Απριλίου όπου ψήφισε μόνο το 62% των εγγεγραμμένων.
Η εφορευτική επιτροπή συνεχίζει την καταμέτρηση των ψήφων αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το «ναι» στην ανεξαρτησία φαίνεται ότι θα επικρατήσει με σαρωτικά ποσοστά. Στην επαρχία Γιέι το 98% των ψηφοφόρων επέλεξαν την απόσχιση από το Σουδάν και στην επαρχία Ουάου το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 94%.
Φ.Γ.
http://www.kathimerini.gr/   με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου