Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Christmas Magic City

Κατώτερο των προσδοκιών

Βιαστικοί να ξεκινήσουν τη λειτουργία του Christmas Magic City φάνηκαν οι διοργανωτές του, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε τις πύλες του εν μέσω εργασιών και με ελλείψεις στον φωτισμό και τη διακόσμηση
.
 
Η αρχική εικόνα που δημιούργησε στους επισκέπτες ήταν κατώτερη των προσδοκιών τους, ωστόσο οι εταιρείες που το διοργανώνουν -Helexpo και Attract Productions- διαβεβαιώνουν ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Η πόλη περιμένει να δει εάν τελικά το πάρκο της θα είναι εφάμιλλο της Νυρεμβέργης ή της Βιέννης όπως αρχικά φιλοδοξούσαν και είχαν υποσχεθεί οι διοργανωτές του.


Ελλείψεις

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Πάρις Μαυρίδης τόνισε ότι το πάρκο δεν ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς εξαιτίας της Philoxenia δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. “Είχαμε μόλις τρεις ημέρες για να στήσουμε το πάρκο και ως συνέπεια δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες -συγκεκριμένα στον τομέα του φωτισμού- μέχρι την ημέρα των εγκαινίων”, σημείωσε. “Είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του πάρκου και λογικό είναι να υπάρχουν αδυναμίες, τις οποίες θα διορθώσουμε ώστε το Christmas Magic City να γίνει θεσμός για την πόλη”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση των παιδιών και των φορέων της Βόρειας Ελλάδας είναι πολύ θερμή. “Τα δημιουργικά εργαστήρια είναι σχεδόν κάθε μέρα γεμάτα, ενώ πολλοί φορείς (ομάδες χορού, χορωδίες κτλ.) της περιοχής μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής". Ο κ. Μαυρίδης προσέθεσε ότι συνολικά μέχρι τώρα 8.500 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή για την παρακολούθηση της παιδικής θεατρικής παράστασης “Ο Μάγος των Χριστουγέννων”. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαφήμιση του Christmas Magic City στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στους σταθμούς του ΟΣΕ και του ΚΤΕΛ, ενώ η Olympic Air μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια στους επιβάτες των πτήσεών της. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός θα διαφημίζει και ο ΟΑΣΘ στα λεωφορεία του.

Δωρεάν λεωφορεία

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μέχρι την Κυριακή 2 Ιανουαρίου όσοι θα επισκέπτονται το Christmas Magic City έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, με καθημερινά δρομολόγια από τις 11 το πρωί ως τις 7.30 το βράδυ, με αφετηρία την εμπορική πύλη εντός του Εκθεσιακού Κέντρου (οδός Εγνατία) και κατάληξη την συμβολή των οδών Ερμού- Κομνηνών και αντίστροφα.
 
http://www.makthes.gr/news/reportage/66051/

1 σχόλιο: