Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Στα «κρύα» και πάλι το εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Τα χρήματα είχαν σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά τις αντιδράσεις αθλητών και ανθρώπων του υγρού στίβου της πόλης, αφού είχε "κλείσει" ήδη μια φορά η παροχή φυσικού αερίου, που "ζεσταίνει" τις πισίνες.

Οι υπάλληλοι έχοντας λαμβάνειν χρήματα που διεκδικούν απ' το 1997 ως το 2002 πέτυχαν με δικαστική απόφαση να "μπλοκάρουν" τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν, και έτσι η Εταιρία Παροχής Αερίου που είχε λάβει υποσχέσεις για ρύθμιση του χρέους, "έκοψε" το αέριο χθες απ' το Εθνικό Κολυμβητήριο, όχι όμως και απ' το Ποσειδώνιο, προφανώς λόγω αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ήδη από χθες επικοινωνία των ανθρώπων του Ναυταθλητικού Κέντρου - που παραμένει χωρίς νέα διοικούσα επιτροπή εδώ και μήνες - με τον γ.γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος δεσμεύθηκε να σταλούν άμεσα άλλες 200 χιλιάδες ευρώ ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει το Εθνικό. "Σε αυτές τις στιγμές δεν ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις και αν πρέπει να κατηγορήσεις κάποιον, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Οι υπάλληλοι δικαιούνται τα χρήματα, αν και με την κίνηση αυτή δε νομίζω ότι κερδίζουν τίποτα, αφού δεν παίρνουν τα χρήματα, η Γ.Γ.Α. έστειλε χρήματα και δεσμεύθηκε να στείλει κι άλλα. Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα! Το θέμα είναι πως ακόμη και τεχνικά αυτές οι διακοπές είναι επιζήμιες και για τα μηχανήματα μας, καθώς αν πιάσουν τα κρύα θα χρειαστούν τη διπλάσια ενέργεια για να ζεστάνουν το νερό. Ελπίζουμε, μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα" δήλωσε στο enet.gr ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης, ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης στη Θεσσαλονίκη. Η Εταιρία Παροχής Αερίου απέστειλε ήδη από χθες ανακοίνωση για τη διακοπή παροχής στο Εθνικό Κολυμβητήριο, όπου αναφέρει:
"το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αδυναμία ανταπόκρισης σε μακροχρόνιες οφειλές ως προς την αποπληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Με σκοπό την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου η εταιρεία ενημέρωσε τους υπεύθυνους για την υφιστάμενη κατάσταση καλώντας τους να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Δυστυχώς, λόγω μη τήρησης των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών η Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να προβεί σήμερα 30/11/10 σε διακοπή των παροχών φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης".


http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=229106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου