Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη:Πρώτη διαμαρτυρία πολιτών για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν στα μέσα Ιανουαρίου, «απαντούν» στις επικείμενες αυξήσεις των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών της συμπρωτεύουσας.

    Η αρχή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έγινε απόψε στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 πολίτες-μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και των Πρωτοβουλιών κατοίκων Τούμπας, Δυτικών Συνοικιών και Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι -αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες- επιβιβάστηκαν «δωρεάν» σε ισάριθμα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Νο 10 και 14) και έφτασαν στις αφετηρίες των δρομολογίων αυτών (Χαριλάου και Τούμπα, αντίστοιχα). Εκεί, χωρίς να αποβιβαστούν επέστρεψαν και πάλι στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο Ν.Σ. Σταθμό, όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά.

    Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανάρτησαν τεράστια πανό από την αριστερή πλευρά των λεωφορείων, που έγραφαν: «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι».

    Οι διαμαρτυρόμενοι καλούσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο. 

    «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Οι περισσότεροι επιβάτες δεν έβγαλαν εισιτήριο, ενώ εξέφραζαν την οργή τους για το μέγεθος των αυξήσεων που επιβάλλει ο ΟΑΣΘ στα εισιτήρια από τη νέα χρονιά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε: «Η σημερινή διαμαρτυρία είναι μόνο η αρχή. Έπεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθεί το πενθήμερο 15 έως 20 Ιανουαρίου». 

    Κάλεσε, τέλος, όλους τους πολίτες να «ενεργοποιηθούν» και να «δράσουν μαζικά», για να μην «περάσουν» οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. 
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=73477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου