Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Παρέλαβε και επισήμως τον δήμο ο Γ. Μπουτάρης

Της Βαρβάρας Ζούκα


Διαφάνεια στη διοίκηση, εξορθολογισμός των υπηρεσιών, εξωστρέφεια στις ενέργειές της και επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης.
Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες για τη νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, όπως τις προσδιόρισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των μελών των νέων δημοτικών οργάνων.

Πολιτικό όρκο έδωσαν οι παρατάξεις του Γ. Μπουτάρη, του Σ. Ζαριανόπουλου, του Τρ. Μηταφίδη και του Χρ. Μάττη, ενώ θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι παρατάξεις του Κ. Γκιουλέκα, του Στ. Παπαθεμελή και του Μ. Στεργίου. Ο κ. Άνθιμος, όπως εξάλλου είχε γνωστοποιηθεί στην τελευταία συνάντησή του με τον Γ. Μπουτάρη, δεν παρέστη στη χθεσινή τελετή, ενώ τη θρησκευτική ορκωμοσία τέλεσε εκπρόσωπος της μητρόπολης.

Ο κ. Μπουτάρης, εμφανώς συγκινημένος, επεσήμανε ότι η νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, που είναι και η πρώτη που αναλαμβάνει καθήκοντα στην εποχή του “Καλλικράτη”, ορκίζεται με μεγάλη αίσθηση ευθύνης. “Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη αλλά η δική μας απάντηση είναι η πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας κάθε πολίτη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με διάλογο, συναίνεση, εθελοντική δουλειά και συμμετοχή στα κοινά, χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά λειτουργώντας με την απλή καθημερινή λογική”.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος υπογράμμισε ότι η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” επελέγη να διοικήσει την πόλη τα επόμενα χρόνια από τους δημότες όλων των κομματικών τοποθετήσεων. “Η ‘Πρωτοβουλία’ βρίσκεται στη θέση αυτή χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα. Αυτό ήταν το πνεύμα με το οποίο εξελέγη, αυτό είναι και το πνεύμα με το οποίο θα διοικήσει”, τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος. Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για το έργο του τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώνει το έργο του στις 31-12, κάνοντας μάλιστα προσωπική αναφορά στον πρόεδρο του οργάνου Σωτήρη Καπετανόπουλο.“Παρών” από Γκιουλέκα

“Είμαστε εδώ. Θα είμαστε παρόντες”, δήλωσε με νόημα ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” Κ. Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι η παράταξή του θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, στο πλευρό τής νέας δημοτικής αρχής για όσες αποφάσεις κρίνει ότι ωφελούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά και απέναντί της για όσες περιπτώσεις εκτιμά ότι απαιτούν διαφορετικούς χειρισμούς. “Το οριακό αποτέλεσμα των εκλογών επιβάλλει σύνεση στη διοίκηση, και περίσκεψη και εγρήγορση στη δική μας παράταξη. Σε κάθε αντιδημαρχία θα υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι οι οποίοι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις”, ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, τονίζοντας ότι, εάν κάποιος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης αισθανθεί ότι υφίσταται δίωξη, θα βρει ανοιχτή την πόρτα τού προσωπικού του γραφείου.

“Θα υπερασπιστούμε με κάθε θυσία τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού”, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης του ΛΑΟΣ Μ. Στεργίου σημείωσε: “Θα υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε”.

Τη δέσμευση για την άσκηση αυστηρής προγραμματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε και ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη” Τρ. Μηταφίδης.

“Τα τελευταία 25 χρόνια οι διοικήσεις του δήμου οδήγησαν σε αδιέξοδα. Από την 1η Ιανουαρίου μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, την οποία ελπίζουμε να κατανοήσουν οι πολίτες”, επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης των οικολόγων Χρ. Μάττης.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία γενικά για τη χώρα αναφέρθηκε ο Στ. Παπαθεμελής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή του ΔΝΤ και πως η κυβέρνηση έχει κατοπτρικές αρμοδιότητες σε ένα καράβι που βουλιάζει.

http://www.makthes.gr/news/reportage/66901/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου