Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Μπλόκο στους ξένους παραβάτες οδηγούς βάζει το υπουργείο Μεταφορών

Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ με συμμετοχή του Σπ. Βούγια.

Μπλόκο στα σύνορα, για τους οδηγούς οχημάτων με ξένες πινακίδες που ενώ έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα χωρίς να έχουν πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα. Αυτό το μέτρο προτίθεται να επιβάλει το υπουργείο υποδομών μεταφορών και δικτύων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών μεταφορών της ΕΕ που συνήλθε στις Βρυξέλλες.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η είσπραξη των προστίμων για τις παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν οι ευρωπαίοι πολίτες όταν μετακινούνται οδικώς σε χώρες που δεν αποτελούν τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Σε γενικές γραμμές συμφωνήθηκε πως όταν πρόκειται για σοβαρές παραβάσεις (πχ υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση του σηματοδότη, οδήγημα χωρίς ζώνη ασφαλείας κα) η χώρα διαμονής του παραβάτη θα πράττει τα δέονται για την είσπραξη και την παράδοση στη χώρα παράβασης των σχετικών οικονομικών κυρώσεων. Ωστόσο η Ελλάδα, επειδή συνορεύει με ουκ ολίγες χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ προτίμησε, όπως δήλωσε ο Σ. Βούγιας, να επιβάλλει το μέτρο του μπλόκου στα σύνορα.

Τέλος στο σημερινό Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της ασφάλειας των αερομεταφορών όπου σε γενικές συμφωνήθηκε ότι μετά τα πρόσφατα κρούσματα αποστολών δεμάτων με εκρηκτικά οι έλεγχοι στα κράτη μέλη θα πρέπει να ενταθούν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/12/2010_367286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου