Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

παζάρι των παλαιοπωλών

Θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ιστορίας από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου

Θεσσαλονίκη : Για έκτη χρονιά το παζάρι των παλαιοπωλών

Επειδή το παλιό δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά … φιλοσοφίας, οι παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, το καθιερωμένο παζάρι τους, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Τα βλέμματα των επισκεπτών φιλοδοξεί να "κλέψει" μια κούκλα, άλλης εποχής, με πορσελάνινο… δέρμα, ρούχα μεγαλομόδιστρου του προηγούμενου αιώνα και ύψος μόλις 52 εκατοστά.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια, συλλεκτική κουρδιστή κούκλα, γαλλικής κατασκευής, με μηχανισμό Ελβετού ωρολογοποιού και ηλικία που υπολογίζεται περί τα τέλη του 19ου αιώνα.
Επίσης, μια αμερικανική ταμειακή μηχανή "National" του 1900, ασήκωτη από το βάρος, θα δείχνει στους επισκέπτες πώς κόβονταν οι πρώτες αποδείξεις στους πελάτες καταστημάτων, πολλές δεκαετίες πριν, ενώ μία μηχανή κατασκευής χαπιών θα δίνει ένα μικρό μάθημα ιστορίας όσον αφορά την κατασκευή φαρμάκων από τους φαρμακοτρίφτες…
Παράλληλα, στο παζάρι, θα πωλούνται διάφορα μικροαντικείμενα τέχνης, επιτραπέζια ρολόγια, μεταλλικά παιχνίδια, παλιά φωτογραφικά είδη, vintage κοσμήματα, κομμάτια από ελληνικές παραδοσιακές στολές και ό,τι άλλο… βγάλουν οι παλαιοπώλες από τα μπαούλα τους.
Το παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=72733


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου