Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Βάζει «Σπίθα»!


H Διακήρυξη του Μίκη   εδώ

«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα"», είπε, ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα», λέγοντας ότι «περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε». Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο Κίνημα, είπε ότι δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως τόνισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση». Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».
Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς από τις χώρες αυτές αγοράζει τα οπλικά συστήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την πΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

14 σχόλια:

 1. Μόνο με τέτοιες πρωτοβουλίες υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Αλλιώς πάμε χαμένοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απολύτως φίλε/η μου. Από την άλλη όμως στεναχωριέμαι που ολόκληρη Ελλάδα περιμένει ένα Θεοδωράκη 85 χρόνων να ορθώσει ξανά ανάστημα. Οι άλλοι τι κάνουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς οι ανεξάρτητοι σκεπτόμενοι πολίτες οφείλουμε να συντονιστούμε για να απελευθερώσουμε την υπόδουλη στο ΔΝΤ και ΕΕ Ελλάδα. Μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα και μας ρουφούν το αίμα. Και επιπλέον μας κάνουν και πλύση εγκεφάλου για να μας τρομοκρατήσουν να μην αντιδρούμε.
  Με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο...
  Νά τη πετιέται από 'ξ αρχής κι αντριεύει και θεριεύει, και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ μαζί σου ανώνυμε αλλά δυστυχώς θα συμπληρώσω ότι είμαστε και λαός του καναπέ.
  Φωνάζουμε, τρωγόμαστε, θεωρούμε ότι έχουμε άποψη σε όλα άλλά μόλις ήλθαν οι εκλογές τρέξαμε όλοι να ψηφίσουμε αυτούς πού πρίν απο λίγο ανακαλύψαμε ότι μας είχαν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Ας τους δώσουμε μιά τελευταία ευκαιρία είπαμε. Και ξαπλώσαμε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και προσπαθήσαμε να πείσουμε τα απορημένα παιδιά μας ότι κάναμε το χρεός μας στην χώρα.
  Ε ρε Ελληνα, δεν θα αλλάξουμε ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι χρέος μας να κάνουμε ο κάθε ένας μας τα πάντα για να πετάξουμε απο τις πλάτες μας όλους αυτούς που καταστρέψανε, καταστρέφουνε και θα καταστρέφουν τα όνειρα και την ζωή μας. Μπράβο στον Θεοδωράκη που παρά την ηλικία του δίνει τον αγώνα του για εμάς!!! Ολοι μαζί λοιπόν . Ραντεβού στους δρόμους !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. συγχαρτηρια ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.
  ΠΟΥ ΕΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ?
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. η γεννια του πολυτεχνειου εχει παει ταμειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ απολύτως φίλε/η μου. http://homius.blogspot.com/2010/11/blog-post_6417.html
  (η γενιά του ΠΟλυτεχνείου 17/11/2010)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ψάχνω από το πρωί που το έμαθα σε διάφορα sites να δω τι έγινε και πέφτω πάνω σε απλές και λιτές ανακοινώσεις. Στην τηλεόραση τίποτα. Σε τοίχους διαφόρων στο FB που σκίζονται για τα χάλια της χώρας μας καθημερινά εδώ και μήνες και σχολιάζουν ακόμα και το πέταγμα μιας μύγας, πάλι τίποτα. ΓΙΑΤΙ? Είναι τόσο λυπηρό αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι γίνετε. Ας ακολουθήσει ο πολίτης τουλάχιστον, δεξιός, αριστερός, ανεξάρτητος, αδιάφορος, όλοι. Είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας με δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις. Ας ανάψει αυτή η σπίθα επιτέλους…. Μίκη Θεοδωράκη, είσαι από τους λίγους που μας κάνουν ακόμα περήφανους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ3 Δεκεμβρίου 2010 - 5:02 μ.μ.

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Λ.Π. ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝΕ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Καρακάση, σας ενημερώνω ότι έγιναν οι σχετικές επαφές και η συμμετοχή του κόσμου έχει ξεπεράσει, αυτές τις τρεις μέρες, κάθε προσδοκία! Θα υπάρξει ενημέρωση. Ευχαριστώ κι εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φίλοι μου σκεφθείτε, αυτό που δεν έκανε κανένας η ακόμα δεν το τόλμησε κανένας, το έκανε ένας 85χρονος. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
  Ερε η γενιά των 40άρηδων μας έλεγαν θα σώσει την Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ.ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τι γίνεται? Γιατί δεν ακούγεται τίποτα?
  Μήπως και αυτό ήταν μία ελπίδα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή