Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Η... τρόικα του Γιάννη Μπουτάρη

Του Βαγγέλη Πλάκα


plakasv@gmail.com

Ημερομηνία: 05/12/2010

Tα πρόσωπα αλλά και τη δομή της νέας δημοτικής διοίκησης αποφασίζει αυτές τις ημέρες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Οι ανακοινώσεις των νέων αντιδημάρχων θα γίνουν ώς τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να υπάρχει ένα ικανό χρονικό διάστημα για την ενημέρωσή τους πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ωστόσο, ήδη τοποθετούνται τα κομμάτια του παζλ της νέας διοίκησης καθώς ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε πως από την πλειοψηφία για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο έτερος στενός του συνεργάτης και επίσης δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης αναμένεται να αναλάβει την νέα υπερ-αντιδημαρχία που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί με τη συνένωση των αντιδημαρχιών Αρχιτεκτονικού και Δημοτικών Έργων-Κυκλοφορίας. Άλλωστε, στις σκέψεις του νέου δημάρχου είναι και οι δομικές αλλαγές στη διοίκηση, στις αντιδημαρχίες και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Αβραμόπουλος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. Το 2005 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της “Πρωτοβουλίας” και για την επιλογή του να μη συνταχθεί με την επίσημη κομματική υποψηφιότητα στον δήμο διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ το 2006, αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε. Ομοίως ο Ανδρέας Κουράκης το 2002 είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη και το 2006 με την “Πρωτοβουλία”.


Ονοματολογία

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές προσώπων, είπε πως θα γίνουν βάσει της “γνώσης και της διαθεσιμότητας” των στελεχών.

Στα ονόματα που ακούγονται από την “Πρωτοβουλία” για τη νέα διοίκηση συγκαταλέγονται και αυτά του οικονομολόγου-επιχειρηματία Χασδάι Καπόν, που προορίζεται για την “καυτή” αντιδημαρχία Οικονομικών, του πρώην δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Ζαχαριάδη, του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεράκη και της ραδιοφωνικής παραγωγού Μαρίας Πασχαλίδου για την Κοινωνική Πολιτική. Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η αξιοποίηση και του εκ της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” προερχόμενου Στάθη Αβραμίδη, ο οποίος είχε διατελέσει αντινομάρχης Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας. Aκούγεται για τον τομέα Καθαριότητας όπως και ο κ. Ζαχαριάδης. Το όνομα της Έλλης Χρυσίδου συζητείται για την αντιδημαρχία Πολιτισμού, του Κώστα Ζέρβα για να αναλάβει τομέα ευθύνης σχετικό με τα έργα, του Θανάση Παπά για το Περιβάλλον-Πράσινο και της Καλυψώς Γούλα για τη Δημοτική Αστυνομία.

Στις “εκπλήξεις” που ετοιμάζει ο κ. Μπουτάρης είναι και η πρόταση για συνεργασία που θα καταθέσει στον απερχόμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλο, την οποία άλλωστε είχε προαναγγείλει ήδη από την προ δύο εβδομάδων μεταξύ τους συνάντηση.Οι "πράσινες" γκρίνιες και τα μηνύματα

Ο κ. Μπουτάρης θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ έχει καθημερινή συνεργασία με τους Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη. Άλλωστε, έχει καταστήσει πολλάκις σαφές πως οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους συμπορεύτηκε την προηγούμενη τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο είναι οι στενότεροι συνεργάτες του, βρίσκονται πιο ψηλά από τους υπόλοιπους συμβούλους και τους στηρίζει απόλυτα. Για αυτό και δεν φαίνεται να πτοείται από τις αντιδράσεις και τις γκρίνιες που άρχισαν να ακούγονται τόσο από μέλη της νέας δημοτικής ομάδας όσο και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον κλειστό τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Μάλιστα, στην πρώτη σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της “Πρωτοβουλίας”, ο κ. Μπουτάρης έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με παραλήπτες προφανώς όσα “πράσινα” στελέχη αντιδρούν, σημειώνοντας πως ο ρόλος των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητά του ήταν σημαντικός για την εκλογή του αλλά από εδώ και στο εξής η ευθύνη των αποφάσεων θα είναι δική του και της “Πρωτοβουλίας”. Το έτερο μήνυμα, επίσης με εσωτερικούς παραλήπτες, το έστειλε επισημαίνοντας ότι η νέα διοίκηση δεν έρχεται με διάθεση εκδικητική και πως ουδείς εργαζόμενος θα πρέπει να ανησυχεί.

http://www.makthes.gr/news/politics/66144/

1 σχόλιο: