Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Τσίπρας: «Είμαστε σε πόλεμο, δεν χαριεντιζόμαστε σε συναντήσεις»


Τσίπρας: «Είμαστε σε πόλεμο, δεν χαριεντιζόμαστε σε συναντήσεις»

«Μέχρι αύριο το βράδυ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. 


Το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο έκτρωμα και έγκλημα κατά των επόμενων γενιών» καλώντας τον Πρωθυπουργό αντί για «τζούφιες συναντήσεις», όπως είπε, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έρθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο. 

Μετά τη συνάντηση του με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Θέλουν να μετατρέψουν την αγορά εργασίας σε αγορά αντίστοιχη με αυτή των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης. 

Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία να μπορούν να ορίζουν όπως αυτοί θέλουν τις απολύσεις και το ύψος των μισθών. Πρόκειται για ένα έγκλημα που αφορά τις επόμενες γενιές. Ένα  έγκλημα για το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενιών. Δεν πρόκειται και δεν έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε να περάσει έτσι», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

«Μέχρι αύριο το βράδυ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και όταν δίνουμε μάχες δεν μπορεί να δίνουμε την εικόνα ότι χαριεντιζόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις. 

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρηθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας. 

«Είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ζητήσει και δεν οφείλει να ζητήσει την άδεια από την κ. Μέρκελ. Αντί να ζητάει έλεος από την κ. Μέρκελ, επιτέλους για μία φορά να ασκήσει το δικαίωμά του», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=46594948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου