Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Αθώωση δημοσιογράφου θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Ρωσία


 Αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη ο δημοσιογράφος Μπεκέτοφ, ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και είχε καταδικαστεί για δυσφήμιση ενός δημάρχου.

Αθωώθηκε σήμερα από τη δικαιοσύνη ο Ρώσος δημοσιογράφος Μιχαήλ Μπεκέτοφ, ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού το 2008, όταν είχε εναντιωθεί στη διέλευση ενός αυτοκινητοδρόμου από το δάσος του Κίμκι, και είχε καταδικαστεί για δυσφήμιση, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Το δικαστήριο του Κίμκι αναίρεσε σήμερα την απόφαση της 10ης Νοεμβρίου που καταδίκαζε τον δημοσιογράφο για δυσφήμιση του δημάρχου του προαστίου αυτού της Μόσχας.
Ο Μπεκέτοφ, μετά την επίθεση το Νοέμβριο του 2008, έμεινε πολλούς μήνες σε κώμα και του ακρωτηρίασαν το ένα πόδι και πολλά δάχτυλα. Έκτοτε δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε να μιλήσει.
Οι δράστες της επίθεσης δεν βρέθηκαν ποτέ.
Οι υποστηρικτές του δημοσιογράφου απέδωσαν την επίθεση που δέχθηκε στη δέσμευσή του στον αγώνα κατά του αυτοκινητοδρόμου αυτού Μόσχας-Αγίας Πετρούπολης, σχέδιο το οποίο πάγωσε το καλοκαίρι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ λόγω της μαζικής κινητοποίησης σε αντίδραση για την κατασκευή του.
Ο Μπεκέτοφ, ο οποίος διηύθυνε την τοπική εφημερίδα Pravda του Κίμκι, είχε κατηγορήσει το δήμαρχο της περιοχής αυτής Βλαντίμιρ Στρελτσένκο ότι είχε ενορχηστρώσει μια πολιτική τρομοκράτησης, μετά από πολλές ενέργειες εκφοβισμού των αντιτιθέμενων στον αυτοκινητόδρομο.
Ο Στρελτσένκο έκρινε τη δήλωση αυτή δυσφημιστική και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Ο πρώτος δικηγόρος του Μιχαήλ Μπεκέτοφ, Στανισλάφ Μαρκέλοφ, δολοφονήθηκε στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2009.
Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Όλεγκ Κασίν, ο οποίος εργάζεται για την εφημερίδα Kommersant και κάλυπτε την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αυτοκινητόδρομου, δέχθηκε επίσης άγρια επίθεση στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.
www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου