Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Αγγελική Χατζηδημητρίου: Ξεκίνησε η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου στη Χίο

Σε εξέλιξη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Ξεκίνησε χθες στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Η δημοσιογράφος βρέθηκε πριν τέσσερα χρόνια και επτά μήνες, στις 8 Απριλίου του 2006, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ για ρεπορτάζ, όταν υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι της εμπόδισε βίαια την είσοδο τραυματίζοντας την. Κατηγορούμενοι είναι ο συγκεκριμένος υπάλληλος αλλά και τέσσερις γιατροί του Νοσοκομείου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος τους με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση στην υγεία της δημοσιογράφου.
Σήμερα η Αγγελική Χατζηδημητρίου ως αποτέλεσμα του τραυματισμού της βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάσει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in». Έχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών, και απαντά «ναι» - «όχι» διαλέγοντας γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις.
Το δικαστήριο σήμερα δεν έκανε δεκτές τις ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορούμενων γιατρών επί του κατηγορητηρίου και η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του συζύγου της Αγγελικής, δημοσιογράφου Θοδωρή Πυλιώτη, ο οποίος και περιέγραψε τα συμβάντα. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με το Θοδωρή Πυλιώτη να απαντά στις ερωτήσεις των δικηγόρων. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί και όλη την επόμενη εβδομάδα.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων τονίζει ότι «Η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η επίθεση εναντίον της αποτελεί δολοφονική απόπειρα κατά της ελευθεροτυπίας. Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ως μάρτυρας κατηγορίας βρίσκεται στη Χίο για να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΣΗΠΕΗΝ Απόστολος Βουλδής.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως «τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί… πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/12/2010_367318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου