Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν σωματέμποροι

«Εκτροχίασαν τον υπερσιβηρικό» των σωματεμπόρων


Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και περισσότερα από 160 προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή στο μεγαλύτερο κύκλωμα εμπορίας γυναικών στην Ελλάδα, κυρίως από τη Ρωσία και μάλιστα τις περιοχές της Σιβηρίας, τις οποίες οι δράστες προωθούσαν σε κέντρα διασκέδασης ή εξέδιδαν μέσω γραφείων.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης τις οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα. Τα μέλη του κυκλώματος στη Ρωσία έκλειναν στις γυναίκες αεροπορικά εισιτήρια μέσω χωρών στις οποίες ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν και από εκεί έφταναν στην Ελλάδα χωρίς να γίνεται άλλος έλεγχος, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.
Η γιγαντιαία επιχείρηση του τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και άλλα σημεία της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές γίνεται έρευνα και στη Ρωσία.
Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων κυρίως τη νύχτας, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοια μεγάλη υπόθεση το Νοέμβριο του 2008, αλλά πριν από περίπου ένα χρόνο αφέθηκε ελεύθερος, γιατί έληξε ο χρόνος προφυλάκισής του.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=70036

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου