Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΟΣΕ: μετατάξεις - ανατροπές - εκπτώσεις

Το αργότερο μέχρι αύριο, όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου πρέπει να γνωστοποιήσουν στο υπουργείο Εσωτερικών τις κενές οργανικές θέσεις που έχουν, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μετάταξης των 2.700 εργαζομένων σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία μετατάξεων με επείγουσα εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία μεταφέρεται το προσωπικό του ΟΣΕ με την ίδια σχέση εργασίας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, τον ΟΣΑ, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα ΝΠΙΔ.

Η μεταφορά γίνεται σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη σε φορέα αυτού του νομού.
Στο προσωπικό που μετατάσσεται, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται σταθμάρχες, εργοδηγοί, οδηγοί, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανολόγοι, μηχανοτεχνίτες, γεωλόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, προσωπικό ελιγμών, εργάτες γραμμής κ.ά.
Τόσο οι κενές θέσεις όσο και οι ανάγκες για σύσταση θέσεων αφορούν κυρίως τους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Εβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλωρίνης.
Η καταγραφή των αναγκών των φορέων θα γίνει σε ειδική εφαρμογή βάσης δεδομένων (access), η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Προτεραιότητα στις μετατάξεις θα έχουν όσοι το δηλώσουν εθελοντικά έως το τέλος της χρονιάς.
......................................................................ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


Νέες Συλλογικές Συμβάσεις με μόνο τρία επιδόματα

Τον δρόμο για τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ δείχνει η έναρξη της εφαρμογής του νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Ζήτημα ημερών φαίνεται ότι είναι η κατάργηση όλων των κανονισμών προσωπικού στον Οργανισμό, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου οι διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου θα μπορούν να διαπραγματεύονται τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων με το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο της κάθε εταιρείας.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, ενώ το αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου καθώς το υπουργείο Υποδομών κινείται σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου εντός του 2011 «να υπάρξει μηδενισμός των ελλειμμάτων», όπως υπαγορεύει το μνημόνιο. Στις νέες Συλλογικές Συμβάσεις που θα υπογραφούν θα διασωθούν ο βασικός μισθός, τα χρονοεπιδόματα, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα επιστημονικότητας, ενώ σε καμία περίπτωση οι δευτερεύουσες απολαβές των εργαζομένων δεν θα ξεπερνούν το 8%-10% των κύριων.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αυξήσεις 30% στα εισιτήρια
Αυξήσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 30% αναμένονται από την αρχή του χρόνου στα εισιτήρια του Σιδηροδρόμου για όσες γραμμές παραμείνουν σε λειτουργία. Εντός του μήνα θα ανακοινωθούν τόσο τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, την οποία θα αποφασίζει η ίδια. Στόχος είναι η τιμή των εισιτηρίων να φτάσει τουλάχιστον στο 80% της τιμής του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ, ενώ αναμένεται και κατάργηση όλων των εκπτώσεων.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου