Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

αν ελευθερωθεί, να μου τρυπήσετε τη μύτη!

Ελεύθερος υπό όρους ο Ασάντζ

 CLOSE WINDOW

Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, ωστόσο ήδη ασκήθηκε έφεση από την κατηγορούσα αρχή.
Οπως ανακοίνωσε ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ, που νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απόφαση της απελευθέρωσης υπό όρους, ο Ασάντζ θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
Νωρίτερα πάντως η Σουηδή εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του Ασάνζ για βιασμό, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο "προς το παρόν".
Σε ανακοίνωση της σουηδικής εισαγγελίας, που δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η εισαγγελέας Μαριάν Νάι υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών".
Συνήγορος του Ασάνζ είχε δηλώσει ότι είναι αδύνατο να πει πότε ακριβώς θα αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, καθώς οι οπαδοί του προσπαθούν να μαζέψουν τις 240.000 λίρες που χρειάζονται για την εγγύηση.
"Υπάρχει πρόβλημα διότι έχει οριστεί εγγύηση για την απελευθέρωσή του ύψους 240.000 λιρών, που πρέπει να καταβληθούν στο δικαστήριο και πρόκειται για πάρα πολλά χρήματα. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μία Mastercard ή μία Visa για να μπορέσει να το κανονίσει", δήλωσε ο Μαρκ Στίβενς στους δημοσιογράφους.
Ο Στίβενς σχολίασε εξάλλου ότι αν ασκηθεί έφεση εναντίον της απόφασης από τις σουηδικές αρχές θα πρόκειται για "διωγμό και όχι για δίωξη".
Ο Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο γυναικών εθελοντριών στην σουηδική Wikileaks τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου