Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, μετά την «εμπλοκή» από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και την Προκαταρκτική Εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, απέστειλε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος με την επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει στο θέμα για να διασώσει, όπως τονίζει, «τουλάχιστον το κύρος της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται με αυτόν το σκαιό τρόπο η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν είναι δυνατόν να πέφτει τόσο χαμηλά ο θεσμός της Εκτελεστικής Εξουσίας, δεν είναι δυνατόν να ευτελίζεται με αυτήν την απαράδεκτη αντιμετώπιση ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους υπουργούς της κυβέρνησής σας. Θέλω, λοιπόν, να σας παρακαλέσω, παραμερίζοντας τους φανατικούς και τους θερμοκέφαλους, να δώσετε αμέσως εντολή στα μέλη της κυβέρνησης να αφήσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και να τοποθετήσει στο χώρο που αποφάσισε η τοπική αρχή τον ανδριάντα του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή», καταλήγει στην επιστολή του.
Συνέντευξη Τύπου
Κατά τη διάρκεια της χτεσινής έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί την τοποθέτηση του ανδριάντα και την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη για αλλαγή στάσης στο θέμα, που, όπως είπε, γίνεται για να μη συμφωνήσει με τις προτάσεις της διοίκησης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης, ενώ υποστήριξε ότι το Μάρτιο του 2009 η παράταξη του κ. Μπουτάρη με δηλώσεις του Ανδρέα Κουράκη είχε ταχθεί υπέρ της τοποθέτησης του ανδριάντα στη Νέα Παραλία. Επίσης, υποστήριξε ότι η σημερινή πρόταση της «Πρωτοβουλίας» για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δεν έχει νόημα, γιατί εκεί θα κατασκευαστούν οι «Κήποι του Ηλιου».
Ν.Ο.