Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

"Δημοκρατία της Μακεδονίας" : υποχρέωσή σας να μας βοηθήσετε!

«Αμνησία» έπαθαν στα Σκόπια!Κατάπληξη  προκαλεί το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε στην Ελλάδα και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ο σκοπιανός ομόλογός του Αντόνιο Μιλόσοσκι, καθώς μοιάζει να είναι γραμμένο για κάποια άλλη χώρα και κάποιο άλλο υπουργό Εξωτερικών.

Σαν να μην έχουν προηγηθεί σκληρές διπλωματικές μάχες δύο δεκαετιών για το όνομα του κράτους που προέκυψε μετά τη διάλυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ο κ.Μιλόσοσκι εμφανίζεται να ζητάει από την Ελλάδα να στηρίξει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ.

«Η χώρα μου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κρίνεται κατάλληλη για να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ εδώ και πέντε χρόνια είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, χωρίς έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη τόσο για μία υποψήφια χώρα η οποία τον επόμενο μήνα θα καθιερώσει την πλήρη εμπορική σύζευξη με την ΕΕ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης, όσο και για την αξιοπιστία της ΕΕ και της πολιτικής για τη διεύρυνση» σημειώνει ο κ. Μιλόσοσκι.
«Η Ελλάδα ως το παλαιότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή μας και αποδεδειγμένος υποστηρικτής της πολιτικής για την διεύρυνση, μέσω της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης και σήμερα με την πρωτοβουλία για την Ατζέντα 2014/2018, μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής. Η υποστήριξή σας για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την "Δημοκρατία της Μακεδονίας", θα παράσχει την απαραίτητη πολιτική ώθηση προς την κατεύθυνση αυτή. Με ένα τέτοιο βήμα θα δώσουμε ώθηση, από κοινού, και στο αναγκαίο θετικό κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις για την οριστική επίλυση της τελευταίας διμερούς διαφοράς, με μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο χώρες και λαούς προς όφελος της περιφερειακής και της ευρωπαϊκής σταθερότητας και ευημερίας» καταλήγει ο κ. Μιλόσοσκι στην επιστολή του αυτή προς τον κ. Δρούτσα.
Το περιεχόμενο της επιστολής δημοσιεύτηκε από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=44832948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου