Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπος - Οδηγός Τσέπης !

Λάρισα: Οδηγός τσέπης για τον Όλυμπο


Έναν πρακτικό ταξιδιωτικό οδηγό για τον Όλυμπο, με χάρτες των ορειβατικών του διαδρομών, εξέδωσε η νομαρχία Λάρισας, προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού για περιπατητικό τουρισμό και ορειβασία. Στόχος της καμπάνιας είναι να πείσει το ευρύ κοινό ότι «μπορούμε να ανέβουμε στον Όλυμπο από την πλευρά της Λάρισας, με μοναδικά εφόδια στην κυριολεξία, «δυο παούτσια πάνινα και ένα παγούρι νερό». Βασική πρόθεση της νομαρχίας είναι να «σπάσει» το στερεότυπο που επικρατεί στην Ελλάδα και διεθνώς, ότι η ανάβαση και η κατάκτηση των κορυφών του Ολύμπου είναι μια επικίνδυνη υπόθεση. Εντύπωση που δημιουργήθηκε κυρίως λόγω των πολλών ατυχημάτων που σημειώνονται επί χρόνια, που η ανάβαση επιχειρείται από τις απότομες κορυφές της Πιερίας.

Τώρα, η κατάκτηση του Ολύμπου είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, χάρη και στο σύγχρονο αλλά φιλικό προς το περιβάλλον δρόμο Σπαρμό – Βρυσοπούλες που κατασκεύασε η νομαρχία Λάρισας, και ο οποίος οδηγεί μέσα σε μια ώρα από τη Λάρισα ως το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) του Σταρτού, από το οποίο η ανάβαση ως την κορυφή το Μύτικα είναι υπόθεση πεζοπορίας τριών περίπου ωρών.
Ο Οδηγός, που έχει σήμα βιβλίου τσέπης και που είναι ιδιαίτερα εύχρηστος για όλους, φέρει τον τίτλο «Όλυμπος: Το βουνό των Θεών. Το βουνό της Λάρισας». Περιλαμβάνει χάρτες, διαδρομές, την ιστορία και τη μυθολογία του Ολύμπου, για την πανίδα και την χλωρίδα. Κυρίως όμως περιλαμβάνει αναλυτικούς χάρτες με 13 διαδρομές στον Άνω και τον κάτω Όλυμπο, που επιτρέπουν ακόμη και σε ερασιτέχνες της ορειβασίας να «πλοηγηθούν» στο βουνό και τις ομορφιές του. Και ακόμη περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες για όλη την επαρχία Ελασσόνας, τα προϊόντα της, τα καταστήματα της, τις ξενοδοχειακές της υποδομές. Ο Οδηγός θα προωθηθεί σε τουριστικές εκθέσεις σε Ρωσία και Κίνα.
Σημειώνεται ότι ο Οδηγός εκδόθηκε με τη συνεργασία των Οριεβατικών Συλλόγων της Ελασσόνας, του Σπαρμού και της Λάρισας, και την βοήθεια των Ελασσσονιτών κκ. Ανδρέα Γκανάτσιου και Νίκου Ντελή. Για την έκδοση αυτού του οδηγού συνεργάστηκαν πολλοί άνθρωποι.. των οποίων η Ιστοσελίδα http://www.elassona.com.gr/ προσφέρει τα…πάντα γύρω από τον Όλυμπο και την Ελασσόνα.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=70022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου