Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Πρόταση του ΕΕΘ για Θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά από τον νέο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για θαλάσσια συγκοινωνία με επιδότηση εισιτηρίου, αλλά και νέα εμπορική χωροταξία.
Να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη ανέγερση νέων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων, να δρομολογηθεί η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, με επιδότηση του εισιτηρίου, αλλά και να συσταθεί φορέας τουριστικής ανάπτυξης, ζητά με υπόμνημά της προς τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ).
Παράλληλα, ζητά να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση, προς πάσα κατεύθυνση, για να επιταχυνθούν οι εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης, που ταλαιπωρούν επαγγελματίες και πολίτες, αλλά και να επιταχυνθεί το ΕΣΠΑ 2007-2013, με την ένταξη ώριμων έργων, προκειμένου να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Αναλυτικότερα, για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία, το ΕΕΘ υπενθυμίζει ότι στα γραφεία της Περιφέρειας υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για το θέμα.
«Η θαλάσσια αστική συγκοινωνία», υπογραμμίζεται στο υπόμνημα, «θα συμβάλει αποφασιστικά στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου (προσελκύοντας επιβάτες από τα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης όπως Ν.Μηχανιώνα και Περαία), ενώ θα επανασυνδέσει την πόλη με τη θάλασσα. Θεωρούμε επίσης απαραίτητο να υπάρξει στάση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, δημιουργώντας έτσι μια εναλλακτική οδό μετάβασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Ωστόσο, καταλήγει το υπόμνημα, «χωρίς την επιδότηση του εισιτηρίου είναι πρακτικά αδύνατη η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, που θα αναλάβουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/12/2010_367281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου