Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες

Με βαλς και πόλκες θα υποδεχθούν το 2011 στην Καλαμαριά, “Καλή χρονιά με μιούζικαλ!” θα ευχηθεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) στην πρώτη συναυλία της το νέο έτος.
Καθιερωμένη η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ΚΟΘ, η οποία φέτος πρωτοτυπεί, επιλέγοντας να παρουσιάσει ένα διαφορετικό ρεπερτόριο. Προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τις πιο γνωστές μελωδίες και δημοφιλή τραγούδια από διάσημα και αγαπημένα μιούζικαλ. Δημιουργίες από μουσικοθεατρικές παραστάσεις που ευτύχησαν σε σκηνές του Μπρόντγουεϊ, του Γουέστ Εντ του Λονδίνου, αλλά και σε άλλα θέατρα ανά τον κόσμο, όπως τα έργα “West Side Story”, “Porgy and Bess”, “Ωραία μου κυρία”, “Η μελωδία της ευτυχίας”, “Οι Άθλιοι”, “Άνι”, “Το φάντασμα της όπερας”, “Όλιβερ” κ.ά., θα συνθέσουν την εορταστική ατμόσφαιρα της συναυλίας της 1ης Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με την ΚΟΘ συμπράττουν η σοπράνο Κάριν Λάβεϊ και ο βαρύτονος Ντέιβιντ Μορέλ, ενώ στο πόντιουμ θα ανεβεί ο Κριστόφ Έσερ.
Εισιτήρια διατίθενται στις τιμές των 30, 25, 20 ευρώ, το μειωμένο και το ομαδικό κοστίζουν 20 και 15 ευρώ, το οικογενειακό 60, 50 και 40 ευρώ, στο ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στην πλατεία Αριστοτέλους. Πληροφορίες ταμείου: 2310 236990.

Βαλς και πόλκες στην Καλαμαριά
Στην Καλαμαριά η υποδοχή του καινούργιου χρόνου σηματοδοτείται για όγδοη συνεχή χρονιά από την πανηγυρική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, την 1η Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”. Υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, η Συμφωνική θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τον τίτλο “Light music”, που περιγράφει το είδος μουσικής που έπαιζε ο Γιόχαν Στράους με τη διάσημη ορχήστρα του, με την οποία περιόδευσε σε όλο τον τότε (μέσα 19ου αιώνα) γνωστό κόσμο. Θα ερμηνεύσει βαλς, πόλκες, καντρίλιες και γκαλόπ, καθώς και άλλα έργα της ιστορικής εκείνης περιόδου. Το κλίμα της συναυλίας θα είναι η αναπαράσταση των ευρωπαϊκών αιθουσών χορού με κομψότητα, ρομάντζο και μεγαλείο. Θα παρουσιαστούν έργα του πατρός και υιού Στράους, του Λέχαρ, του Μασνέ και του Γκλουκ, τα οποία θα απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι με μόλις 10 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το ταμείο του θεάτρου. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 481006, 2310 481711, 2310 458591-2.

Παραμονή με μουσικές στους δρόμους της πόλης
Με στόχο να συνεισφέρει στην εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης και να ενισχύσει την κίνηση της κεντρικής αγοράς, η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σειρά μουσικών εκδηλώσεων, που θα αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία του πολεοδομικού ιστού. Στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Τσιμισκή (Ρολόι) θα εμφανιστούν το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του δήμου, οι Life Support και οι No Name Band. Στη συμβολή των οδών Π.Π. Γερμανού και Π. Μελά τον μουσικό τόνο θα δώσουν οι Papas Family και το Jazz Trio, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου.
http://www.makthes.gr/news/arts/67098/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου