Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Απογραφή κάνει ο Μπουτάρης

Σε απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά η νέα δημοτική αρχή. Παράλληλα συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης-παραλαβής, η οποία θα γίνει την Πρωτοχρονιά, αλλά και για τις δημαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου.
Του Νίκου Ηλιάδη
Στο μεταξύ εξελίξεις θα υπάρξουν και στο θέμα του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα μετακινηθεί από τη θέση στην οποία τον τοποθέτησε αιφνιδιαστικά την περασμένη Πέμπτη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ως το Μάρτιο
Την απόφασή του να αναθέσει σε ανεξάρτητο ιδιωτικό οίκο την πλήρη και αναλυτική απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, κινητών και ακινήτων, καθώς και την ακριβή αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης στην πρώτη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας του, η οποία έγινε μετά την ορκωμοσία. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι «αυτό μας επιβάλλει το καθεστώς αδιαφάνειας που υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο. Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι παραλαμβάνουμε, για να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ακριβείς υποχρεώσεις μας και ποιες οι δυνατότητες που έχουμε ως δήμος». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η λύση της απογραφής κρίθηκε αναγκαία μετά και τις συναντήσεις που είχαν οι νέοι αντιδήμαρχοι με τους απερχόμενους, από τις οποίες προέκυψε ότι «ο βαθμός ενημέρωσης δεν ήταν ικανοποιητικός». Στις προθέσεις του κ. Μπουτάρη είναι η υπόθεση της απογραφής να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Οι εντεταλμένοι
Από σήμερα έως και την Παρασκευή θα γίνονται καθημερινές διαβουλεύσεις του κ. Μπουτάρη με τους στενούς συνεργάτες του, από τις οποίες θα προκύψουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις νευραλγικές επιτροπές του δήμου. Στο διάστημα αυτό θα γίνει η οριστική επιλογή των εντεταλμένων συμβούλων, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους αντιδημάρχους. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα για τις θέσεις αυτές προαλείφονται οι Γιώργος Δημαρέλος (κυκλοφορία), Θανάσης Παπάς (πολεοδομία, αρχιτεκτονικό), Αντώνης Καρούμπης (έργα), Δήμητρα Αγκαθίδου (πράσινο), Σπύρος Στεκούλης (καθαριότητα) και Νίκος Φωτίου (εθελοντισμός). Θα επιλεγούν επίσης οι δεκατέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι (μεταξύ των οποίων και δύο αντιδήμαρχοι) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις δύο πιο νευραλγικές επιτροπές του δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής. Οι επιτροπές αυτές θα εκλεγούν στις 2 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα θα αναδειχθεί και το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να εκλεγεί με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων πλην αυτής που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ως γνωστόν ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αντιπρόεδρο θα προτείνει η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, ενώ γραμματέα προτείνει η ελάσσων αντιπολίτευση, με τον Στέλιο Παπαθεμελή να εμφανίζεται ως επικρατέστερος.

Παρουσία Άνθιμου
Στις 2 Ιανουαρίου θα εκλεγούν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επτά δημοτικών κοινοτήτων. Μιλώντας στη δημοτική ομάδα του ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι οι προτάσεις που έκανε για τις θέσεις των προέδρων δεν είναι δεσμευτικές για την παράταξη. «Εγώ είπα τις προτάσεις μου, αλλά εσείς θα έχετε τον τελικό λόγο», είπε απευθυνόμενος στους τοπικούς συμβούλους. Νωρίτερα, την Πρωτοχρονιά, θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο νέο δήμαρχο παρουσία και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου