Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα: Το νέο μέτωπο!

της Έλενας Λάσκαρη


Δημοσιεύθηκε: 00:52 - 17/12/10
Tον ασκό του Αιόλου σε ένα ακόμα μέτωπο, αυτό των κλειστών επαγγελμάτων, προετοιμάζεται να ανοίξει το οικονομικό επιτελείο.
Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία κατάρτισής του και ο υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να το καταθέσει ή έστω να παρουσιάσει τις βασικές του διατάξεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Θέλει με τον τρόπο αυτόν να κλείσει μία από τις καυτές εκκρεμότητες έναντι της τρόικας, καθώς το επικαιροποιημένο μνημόνιο ορίζει ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, ανοίγοντας σε πρώτη φάση τα επαγγέλματα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των ορκωτών λογιστών.
Με το άνοιγμα και του φακέλου των κλειστών επαγγελμάτων, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων, το οποίο η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί, καθώς έχουν προηγηθεί ριζικές ανατροπές με μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και «μαχαίρι» αμοιβών στις ΔΕΚΟ.
Υπάρχει, φυσικά, και ο πολιτικός αντίλογος, που υποστηρίζει ότι «όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, να τελειώνουμε με τα δύσκολα και να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας στις αγορές». Αυτόν φαίνεται να προκρίνει -και απομένει να φανεί αν έχει πολιτικό «δίκιο»- ο υπουργός Οικονομικών.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/618548/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου