Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Τρώνε τα λεφτά μας σε "Ανδριάντες" και μας αφήνουν να βρωμίζουμε, οι Αλήτες!

Ασφυξία λόγω σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Η συμπρωτεύουσα περνάει «βρώμικες» γιορτές φέτος και μάλιστα χωρίς έστω τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σκληρή δουλειά, όπως έγινε στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε.
Στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας έλειπαν τα «χέρια» στις υπηρεσίες του Δήμου και τον ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων και με εντατική εργασία την εβδομάδα που πέρασε η Αθήνα στο μεγαλύτερο μέρος της έχει πλέον καθαρούς δρόμους.
Στη Θεσσαλονίκη όμως, όπου από τα 68 απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργίας μόλις οκτώ, η απερχόμενη δημοτική Αρχή δεν μπορεί να «σώσει την παρτίδα» με τον ίδιο τρόπο, ενώ εξετάζει «δανεισμό» οχημάτων από άλλους δήμους αλλά και άμεση συνεργασία με ιδιώτη, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους ήδη τα Χριστούγεννα και πιθανότατα και στη χαραυγή του 2011, ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας (αναλαμβάνει από 1/1) κ.Στάθ.Αβραμίδης, με δηλώσεις του σε αθηναϊκή εφημερίδα τόνισε ότι κλειδί θα είναι η επέκταση της ανακύκλωσης.
«Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ανύπαρκτη», τόνισε, σημειώνοντας ότι πρέπει «να προχωρήσει τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των συμπολιτών μας όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=48418948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου