Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη Αλβανία

Μπερίσα: Τα Τίρανα δεν θέλουν μια «Μεγάλη Αλβανία»Ο Αλβανός πρωθυπουργός τάχθηκε κατά της ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο.

Τα Τίρανα είναι κατά της ένωσης της Αλβανίας και του Κοσόβου, στο πλαίσιο μιας «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα «Tagesanzeiger».
«Ο διαχωρισμός του Κοσόβου από τη Σερβία, χάραξε τα τελικά κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα.
«Η πλειοψηφία των Αλβανών στην περιοχή είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της ΕΕ, γι' αυτό και δεν είναι αναγκαία καμιά αλλαγή συνόρων», υπογράμμισε.
Ο κ. Μπερίσα σημείωσε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους Αλβανούς ως ισότιμους πολίτες της χώρας και αποκάλυψε ότι, σύντομα, θα επισκεφθεί τα Τίρανα ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.
Όπως, μάλιστα, σημείωσε, η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα σημάδι της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Αξίζει αν σημειωθεί πως πρόσφατη έρευνα είχε δείξει ότι η πλειοψηφία των Αλβανών, εντός της Αλβανίας, αλλά και στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου αλβανικού κράτους.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/12/2010_367376
 
 
Μη σας ξεγελά ο Μπερίσα. Η Δήλωση αυτή είναι για κατανάλωση ενόψει της συνάντησής του με τον Τάντιτς. Τα τουρκογεράκια αναδιπλώνονται και επιτίθενται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου