Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Παπακωνσταντίνου σε ΔΕΚΟ για μισθούς

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε επιστολές στις διοικήσεις των εισηγμένων και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων όπου το Δημόσιο έχει σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, με τις οποίες ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας στον βαθμό που δεν συνάδουν με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του κράτους ως μετόχου.

Στις επιστολές υπογραμμίζονται οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον ορθολογικό περιορισμό της σπατάλης αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοστεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν. 3833/15-3-2010, να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογίζουν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας ωστόσο τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.
Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα του μετόχου του ελληνικού δημοσίου στις γενικές συνελεύσεις όλων των εταιριών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο Νόμο 3899/2010 περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. Μαζεύει μαζεύει ώστε τη νύχτα που θα την κοπανίσει από τη χώρα να έχει λεφτά στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή