Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Κύπριοι Δολοφόνοι!!!!!!!!!!

Νεκρά 1,4 εκατ. μεταναστευτικά πουλιά από Κύπριους λαθροθήρεςΤραγικός αριθμός - ρεκόρ δεκαετίας
Περίπου 1,4 εκατ. μεταναστευτικά πουλιά υπολογίζεται ότι σκότωσαν παράνομα το φθινόπωρο που πέρασε, Κύπριοι κυνηγοί. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ την τελευταία δεκαετία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η οικολογική οργάνωση Birdlife Cyprus.

Η εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση το φθινόπωρο του 2010, είναι καταστροφική. Η λαθροθηρία των πουλιών άγγιξε ένα επίπεδο άνευ προηγουμένου, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών, κατά το οποίο η οργάνωσή μας επιτελεί έργο επιτήρησης όσον αφορά στα μεταναστευτικά πουλιά", τόνισε εκπρόσωπος της Birdlife Cuyprus.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, τα χιλιάδες νεκρά πουλιά καταδεικνύουν μια "ανησυχητική αποτυχία" των κυπριακών και των βρετανικών αρχών, αφού το παράνομο κυνήγι εξαπλώνεται σε ζώνες βρετανικής "εποπτείας" των μεταναστευτικών πουλιών.
"Ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο χώρες έχουν την υποχρέωση να τηρούν την ευρωπαϊκή οδηγία που προστατεύει τα πουλιά", υπογράμμισε η οργάνωση.
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά βρίσκουν καταφύγιο στην Κύπρο κάθε χρόνο το φθινόπωρο και το χειμώνα, αποφεύγοντας το ψυχρό κλίμα των βόρειων χωρών. Περίπου 60 είδη υπό προστασία ή υπό εξαφάνιση παγιδεύονται παράνομα από τους Κύπριους κυνηγούς.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=234067

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου