Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Λοβέρδος: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα πολυτέκνων


 
Την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του επιδόματος πολυτέκνων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό".
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στοχεύει να εξοικονομήσει "έως 150 εκατ. από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες. Η εποχή της συμβολικής χρήσης των δημοσίων πόρων εξέπνευσε ανεπιστρεπτί με το τέλος της επίπλαστης μεταπολιτευτικής ευμάρειας".
Η δήλωση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "πάει με άλλους τρόπους να βάλει χέρι στα πολυτεκνικά επιδόματα".
Αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές, στο χώρο της Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι:

  • - Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα προσληφθούν 2.800 νοσηλευτές και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011 θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Υγείας ο καθορισμός της τιμής των φαρμάκων.
  • - Ως το τέλος Μαρτίου η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος, καθώς και η μηχανοργάνωση τουλάχιστον των αποθηκών, των φαρμακείων και των λογιστηρίων των νοσοκομείων.
  • - Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει στην πράξη το νέο σύστημα πληρωμών των προμηθευτών και μέχρι το Φεβρουάριο η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με την απένταξη μη ώριμων έργων και ένταξη ωρίμων.
Πρόσθεσε δε, ότι προγραμματίζεται η εγκατάσταση 17 νέων κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=234869

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου