Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

«Χειμωνιάτικος Ενιπέας»

Τα πέμπτα του γενέθλια θα γιορτάσει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας», ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, που διοργανώνεται από τον Οlympus Marathon. Η διάθεση μιας παρέας φίλων το Δεκέμβριο του 2006 να οργανώσουν μια ανοιχτή χειμωνιάτικη προπόνηση στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο, κατάφερε να συγκεντρώσει  σχεδόν 100 ανθρώπους κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Σήμερα, υπάρχει πια ένα αθλητικό γεγονός λαϊκού χαρακτήρα και με ευρεία αναγνώριση, που καλωσορίζει κάθε Δεκέμβριο το χειμώνα και κλείνει την αγωνιστική περίοδο του ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας.

Ο φετινός «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» θα γίνει στην καθιερωμένη από το 2008 διαδρομή που διασχίζει μέσα από γνωστά και άγνωστα μονοπάτια τις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, πάνω από το Λιτόχωρο. Μετά από αρκετή έρευνα και αναζήτηση, η διαδρομή του αγώνα των 23 χιλιομέτρων και των 1.700 μέτρων ανάβασης, αποτελείται κατά το 97% από μονοπάτια που διασχίζουν πανέμορφες γωνιές του βουνού των θεών και κάνουν ακόμα πιο συναρπαστικό τον αγώνα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, από το Δημοτικό Στάδιο Λιτοχώρου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή και οι εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς, ώστε η φετινή διοργάνωση να προσφέρει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου στους αθλητές και τις αθλήτριες που πρόκειται να συμμετάσχουν. Δίνει επιπλέον την ευκαιρία να υπηρετηθεί η ιδέα του εθελοντισμού από ανθρώπους που πιστεύουν σε μια τέτοια υψηλή αξία. Δίνει τη δυνατότητα στους φίλους και συνοδούς να αμφισβητήσουν παρωχημένες αξίες και ν΄αναζητήσουν νέες μέσα απ΄το πρίσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που τόσο συνδεδεμένος είναι με τη φύση, χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτέλεια.

Το πρόγραμμα του «Χειμωνιάτικου Ενιπέα»

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 20.00, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιτοχώρου:
Προβολή και συζήτηση που αφορά στη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή Νίκου Καλοφύρη στον αγώνα Solukhumbu Trail στα Ιμαλάια.
 Κυριακή  12 Δεκεμβρίου
 στις 10.00: Εκκίνηση από το  Δημοτικό Στάδιο Λιτοχώρου
 στις 15:00: Απονομές
 Λίγο μετά τις 12.30 πμ αναμένονται οι πρώτοι τερματισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου