Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Φυλαχτείτε!!!!

Έσοδα 5,9 δισ. ζητούνται από τις εφορίεςΕντολές στους επικεφαλής των εφοριών να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.

Εντολές στους επικεφαλής των εφοριών να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για την είσπραξη του ΦΠΑ, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη συλλογή των εσόδων από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής διαμηνύοντάς τους ότι θα κρίνονται σε μηνιαία βάση για την αποτελεσματικότητά τους σε ότι αφορά την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
Ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε τους προϊσταμένους των εφοριών ότι ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη εσόδων 5,9 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτά κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό θα προέλθουν από:
Την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία έως τώρα οι εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει δώσει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου.
Τους ελέγχους για το ΦΠΑ και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που υπό το βάρος της μείωσης των εσόδων τους λόγω της κρίσης δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.
Την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία (ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων) ενάντια στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν τα χρέη τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/12/2010_367851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου