Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

90.000 απολύσεις τον Νοέμβριο στην Ελλάδα

Περισσότερες από 90.000 απολύσεις «μέτρησε» ο ΟΑΕΔ στη διάρκεια του Νοεμβρίου, αριθμός που σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του οργανισμού, κατά τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 61.870 προσλήψεις, 20,5% λιγότερες σε σύγκριση με τις προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί 12 μήνες πριν. Δύο στις τρεις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον συγκεκριμένο μήνα αφορούσαν σε λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Συνολικά ο οργανισμός αναφέρει 627.301 εγγεγραμμένους ανέργους, από τους οποίους οι επιδοτούμενοι είναι 206.779, αριθμός που αυξήθηκε κατά 12,9% στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στους ανέργους που εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο στον τουριστικό τομέα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233972

Στεναχωριέμαι ρε παιδιά, που δεν έχω να προσφέρω μια καλή, θετική, είδηση. Μακάρι να υπήρχαν, αλλά δεν θυμάμαι τέτοια έκπτωση ζωής, ποτέ άλλοτε.  Έχω τέτοιο μίσος για τους  κερατάδες που κυβερνούν τη χώρα, που να μπορούσα να τους δαγκώσω στο λαρύγγι να τους πιώ το αίμα. Και πάλι δεν θα χόρταινα. Τόση δυστυχία που έχουν απλώσει σε ένα μεγάλο μέρος του λαού. Και μου τη δίνει που θα μείνουν ατιμώρητοι. Και το παίζουν και μάγκες: Αν θέλετε μη μας ψηφίζετε, κομπάζουν οι αλήτες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου