Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Παράλληλα με τις ταινίες...

ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ


Φεστιβάλ Κινηματογράφου δε σημαίνει μονάχα σελιλόιντ, βελούδινα καθίσματα και καρέ που διαδέχονται το ένα το άλλο. Πολλές είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι συναυλίες, οι εκθέσεις, οι ομιλίες και τα εργαστήρια που πλαισιώνουν το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πέντε είναι οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με τη μια από αυτές να διοργανώνεται σήμερα.


Οι «Seeland», το τετραμελές συγκρότημα από τη Μ. Βρετανία, εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή συναυλία διοργανώνεται από το τμήμα «Ημέρες Ανεξαρτησίας» σε συνεργασία με την ομάδα «Melotron». Η συναυλία θα ξεκινήσει με τους «Mueran Humanos», το βερολινέζικο ντουέτο που έχει αργεντίνικη καταγωγή. Την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, οι εκκεντρικοί «Burger Project» εμφανίζονται στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, στις 22.00. Οι «Burger Project», το συγκρότημα που έγινε γνωστό τόσο για την εκκεντρική εμφάνιση των μελών του όσο και για τις εμπνευσμένες διασκευές γνωστών κομματιών, εμφανίστηκε και τον προηγούμενο χειμώνα στην πόλη, με μεγάλη επιτυχία. Η μπάντα θα τραγουδήσει από «Clash» και «Thin Lizzy» μέχρι Βασίλη Τσιτσάνη και κομμάτια κάντρι. Στον πολυχώρο πολιτισμού «Block 33» εμφανίζονται οι «My Excuse», την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 22.00. Οι «My Excuse», που οι περισσότεροι τους ήξεραν μέχρι πρότινως ως «Dr. Funk», συμμετέχουν στο πάρτι προσωπικού του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα θα παρουσιάσει δικά του κομμάτια αλλά πολύ γνωστές διασκευές. Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ', στο Λιμάνι, στις 22:30, ξεκινά το πάρτι λήξης του φεστιβάλ. Εκεί θα βρεθούν η τραγουδίστρια Εύη Σιαμαντά μαζί τους Θεσσαλονικείς «Sexteto», σε ένα πρόγραμμα σε τζαζ και σουίνγκ ρυθμούς. Οι «Sexteto» είναι ο Δημήτρης Φωτίου, ο Γιώργος Σμύρνης, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Στέλιος Μαρωνίδης και η Μαρία Σκερπανιά.

Κουβεντιάζοντας...

Για μια ακόμη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κουβεντιάζοντας», το οποίο είναι ένα φόρουμ επικοινωνίας και συζήτησης. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και να μοιραστούν τις κινηματογραφίες εμπειρίες τους. Το πρόγραμμα «Κουβεντιάζοντας», που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται από τις 16.00 έως τις 17.00, στο «Excelsior» του ξενοδοχείου «Electra Palace». Εκτός από τους σκηνοθέτες των ταινιών, στις συζητήσεις συμμετέχουν παραγωγοί, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, ενώ το διαπιστευμένο κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ή και να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση. Οι συζητήσεις διεξάγονται στα αγγλικά για να εξασφαλιστεί η ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των προσκεκλημένων, ενώ το συντονισμό έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Ελενα Χρηστοπούλου.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=70379

και
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=38&artid=70382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου