Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Στην ισπανική Άβιλα, το βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης 2011, από την ΕΕ

Στην ισπανική πόλη Άβιλα, γνωστή για τα μεσαιωνικά τείχη της, απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το βραβείο φιλικής, προς τα άτομα με αναπηρία, πόλης 2011 (Access - City Award 2011). Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό βραβείο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, που απονέμεται για πρώτη φορά.
Η ετήσια αυτή διάκριση επιβραβεύει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο αστικό περιβάλλον και για να προωθηθεί η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στη ζωή των πόλεων. Η Επιτροπή εγκωμίασε το σχέδιο που αναπτύσσεται στην Άβιλα από το 2002 για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια και για να παρασχεθούν κίνητρα για ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Το σχέδιο αυτό κάλυψε επίσης τη δημιουργία προσβάσιμων τουριστικών εγκαταστάσεων και βελτίωσε τις δυνατότητες απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, σε άμεση συνεργασία με οργανώσεις ηλικιωμένων και αναπήρων.
Η Βίβιαν Ρέντινγκ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της ΕΕ, καθώς και η πριγκίπισσα Άστριντ του Βελγίου, απένειμαν το βραβείο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, επ' ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=9&artid=70010

Χάσαμε πάνω στο νήμα το βραβείο. Η Θεσσαλονίκη το άξιζε! Καμμιά άλλη Πόλη! Σκατά στα μούτρα των Δημάρχων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου