Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Μπουτάρης/ Πρώτο δείγμα Θετικό!

Δήμος Θεσσαλονίκης:Ολοι οι άνθρωποι του νέου δημάρχουΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ


Παλιά στελέχη της «Πρωτοβουλίας» και νέα πρόσωπα συγκροτούν την επτάδα των νέων αντιδημάρχων που ανακοίνωσε χτες ο Γιάννης Μπουτάρης. Πρόκειται για ονόματα που περιλαμβάνονταν στα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες μέρες με εξαίρεση ίσως την Κ. Γούλα που αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μεταξύ των νέων αντιδημάρχων οι τρεις είναι στελέχη της παράταξης από τις προηγούμενες εκλογές, οι τέσσερις εντάχθηκαν στην «Πρωτοβουλία» στην πορεία, ενώ στην ομάδα που θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου από τις αρχές του 2010 μετέχουν και δύο από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, ο Αν. Κουράκης ως αντιδήμαρχος και ο Π. Αβραμόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Σημειωτέον ότι στο νέο σχήμα δε μετέχουν στελέχη με κομματικά αξιώματα, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις τάξεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, της μεγάλης αντιδημαρχίας που δημιουργείται από τη συνένωση των σημερινών Αρχιτεκτονικού - Τοπογραφίας και Δημοτικών Εργων - Κυκλοφορίας, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κουράκης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας» το 2005 και δημοτικός της σύμβουλος.
Ο οικονομολόγος και συνιδρυτής της Ωμέγα Τράπεζας, Χασδάι Καπόν, είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών. Η αντιδημαρχία που αναλαμβάνει θα ονομάζεται αντιδημαρχία Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης.
Ενα νέο πρόσωπο, η Καλυψώ Γούλα, δικηγόρος και μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα είναι από τις αρχές του επόμενου χρόνου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη. Στους νέους στην «Πρωτοβουλία» και ηλικιακά περιλαμβάνεται, επίσης, ο Κώστας Ζέρβας, πολιτικός μηχανικός και μέλος του δ.σ. της «Αττικό Μετρο ΑΕ» που είναι ο νέος αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων. Ο Σπύρος Πέγκας, ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, νέος ως προς την ηλικία, λογίζεται στους παλιούς της «Πρωτοβουλίας», αφού ήταν υποψήφιος δημοτικός της σύμβουλος και στις προηγούμενες εκλογές, καθώς και υπεύθυνος της παράταξης για θέματα Πολιτισμού.
Ανάλογα είναι τα χαρακτηριστικά και της Μαρίας Πασχαλίδου, της νέας αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών. Πρώτη σε σταυρούς από το συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια και το 2006, καθώς και υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής της «Πρωτοβουλίας». Τα ηνία της νευραλγικής και ιδιαιτέρως κρίσιμης αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αναλαμβάνει ο νομαρχιακός σύμβουλος για λίγες ακόμη μέρες και πρώην αντινομάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών, Στάθης Αβραμίδης, που πέρασε από τη ΝΔ στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Το παζλ της ομάδας κρούσης που από την 1η Ιανουαρίου θα επιδιώξει να κάνει πράξη την αλλαγή στην πόλη συμπληρώνει ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από τα ιδρυτικά μέλη της «Πρωτοβουλίας» και δημοτικός της σύμβουλος από το 2006 που θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ο γενικός γραμματέας

Χτες ανακοινώθηκε και ο γενικός γραμματέας του δήμου. Θα είναι ο Θωμάς Ψαρράς, στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων με πτυχίο μαθηματικού από το ΑΠΘ, και μάστερ στην επιχειρησιακή έρευνα στο London School of Economics. Ο κ. Ψαρράς διετέλεσε επί πενταετία στα κεντρικά γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» στην Αθήνα στις διευθύνσεις προμηθειών, προγραμματισμού και παραγωγής, στη συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του '80 στην ΕΛΒΟ, στη Θεσσαλονίκη, ως διευθυντής προγραμματισμού και παραγωγής αρχικά, στη συνέχεια στη διαχείριση υλικού και αργότερα στη διεύθυνση προμηθειών, ενώ τα επόμενα 13 χρόνια ήταν ο επικεφαλής αντιπροσωπείας γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη.

Εντεταλμένοι σύμβουλοι

Ο κ. Μπουτάρης δεν έδωσε χτες στη δημοσιότητα τα ονόματα των εντεταλμένων συμβούλων που σκοπεύει να τοποθετήσει δίπλα στους νέους αντιδημάρχους, ωστόσο το απόγευμα σε συνάντηση που είχε στο δημαρχείο μαζί τους και με επιλεγμένα μέλη της δημοτικής του ομάδας, αλλά και της παράταξης, ανακοίνωσε τους πρώτους.
Συγκεκριμένα, εντεταλμένοι δίπλα στον κ. Κουράκη θα είναι ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παππάς, ο οποίος θα εκπροσωπεί το δήμο και στον ΟΡΘ, ο συγκοινωνιολόγος Γιώργος Δημαρέλλος με αρμοδιότητες στα οδικά έργα και το κυκλοφοριακό και ο Αντώνης Καρούμπης ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που στέλνει η Τριανδρία στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος για την υλοποίηση των αποφάσεων και των έργων της αντιδημαρχίας στην Τριανδρία. Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, Θέμης Χαρίσης, θα είναι ο εντεταλμένος στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτικής Προστασίας, που αναλαμβάνει τη Δημοτική Αστυνομία. Το ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Νίκος Φωτίου, αν και δεν εξελέγη, θα είναι εντεταλμένος στην αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, ενώ ο επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που δεν εξελέγη, Σπύρος Στεκούλης, λόγω της εξειδίκευσής του σε θέματα ανακύκλωσης θα είναι εντεταλμένος στην αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.
Η αρχιτέκτων Δήμητρα Αγκαθίδου θα είναι εντεταλμένη στην αντιδημαρχία Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα οριστούν κι άλλοι εντεταλμένοι μεταξύ των οποίων θα είναι και ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Κώστας Ανθόπουλος, που δεν ήταν ούτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μετείχε όμως στην Επιτροπή Παιδείας της παράταξης. Χτες, πάντως, ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του είναι να διατηρήσει για τον εαυτό του τις αρμοδιότητες στα θέματα τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.
«Πράσινες» αντιδράσεις
Η απουσία γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από το σχήμα της νέας δημοτικής διοίκησης, όπως ο Γιώργος Γεράκης που εξελέγη μάλιστα τρίτος σε σταυρούς και ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, χτες το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες περί παραιτήσεως του κ. Γεράκη, οι οποίες, όμως, γρήγορα διαψεύστηκαν. Σε κομματική σύσκεψη με τη συμμετοχή «πράσινων» αυτοδιοικητικών από το Α΄Δημοτικό Διαμέρισμα χτες καταγράφηκαν τα πρώτα σημάδια δυσφορίας, ωστόσο συμφωνήθηκε η στήριξη της νέας δημοτικής αρχής στο έργο της. Παρ' όλα αυτά το κλίμα είναι δυσμενές και στη βάση του κόμματος που ψήφισε τον κ. Μπουτάρη, αλλά και μεταξύ των «πράσινων» υπαλλήλων του δήμου, ενώ αρκετοί πλέον εκτιμούν ότι μηνύματα θα σταλούν στις επικείμενες δημαιρεσίες.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=71645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου