Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Θυμηθείτε Ξαρχάκος στο Gazarte!

Παρακαλώ  «μπες»  στην Αρχική Σελίδα!

Επτά, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ξαρχάκος με Μάνο και Μίκη


Είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα του, αλλά φαίνεται πως ο Σταύρος Ξαρχάκος επανέρχεται στις εμφανίσεις σε μουσική σκηνή.

Από σήμερα και μέχρι τον Απρίλιο (κάθε Κυριακή και Δευτέρα), θα βρίσκεται στο Gazarte και θα παρουσιάσει πέντε θεματικούς κύκλους, με διαφορετικούς ερμηνευτές και ρεπερτόριο. Ο πρώτος έχει τίτλο «3Χ3», καθώς βασικός άξονας των παραστάσεων θα είναι τα τραγούδια τριών συνθετών: του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Στ. Ξαρχάκου. Ερμηνεύτρια η Ελλη Πασπαλά.

Μαζί με τον συνθέτη, η 12μελής Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με την οποία συμπορεύεται από το 1994, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, αλλά τις περισσότερες φορές και μαέστρος, και συχνά συνθέτης ή διασκευαστής έργων άλλων συνθετών, που παρουσιάζει. Η ορχήστρα υπήρξε πάντα πιστή στην ελληνική μουσική, αλλά όχι πάντα και στο πρόγραμμα που ανακοίνωνε. Υπήρξαν άλλωστε περίοδοι που παρέμεινε ανενεργή.
Ο δεύτερος κύκλος τών εμφανίσεών της στο Gazarte έχει τίτλο «Η τέχνη της μουσικής στον κινηματογράφο» με συνθέσεις -και πάλι- του Στ. Ξαρχάκου. Εχει άλλωστε γράψει μουσική για 21 ταινίες, ενώ από τον κινηματογράφο προήλθε και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία (τα τραγούδια για τα «Κόκκινα φανάρια» του Β. Γεωργιάδη). Ο τρίτος κύκλος ονομάζεται «Μπαλάντες». Θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και οι εμφανίσεις θα ολοκληρωθούν με τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη.*
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου