Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Citibank: Kλείνει 31 από τα 72 καταστήματα

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/614587/Article.aspx


Την απόφασή της να περιορίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον αριθμό των τραπεζικών της καταστημάτων κατά 31 από τα 72 που είναι συνολικά ανακοίνωσε σήμερα στο προσωπικό η διοίκηση της Citibank Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 28 καταστήματα στην Αθήνα, τα καταστήματα σε Επτάλοφο και Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το υποκατάστημα στα Γιάννενα.
Ειδικότερα για την Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο κάνει λόγο για κλείσιμο των καταστημάτων σε Κάνιγγος, Ζωγράφου, Ίλιον, Χαλάνδρι, Βύρωνα, Αχαρνών, Ερυθρό, Ηλιούπολη, Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Καλαμάκι, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλεκτρικό Πειραιά, Γρ. Λαμπράκη (Πειραιάς), Μαρούσι (το ένα από τα 2), Περιστέρι, Χολαργό, Πεύκη, Μελίσσια, Αγ. Ανάργυροι, Γαλάτσι, Καλλιθέα, Αργυρούπολη, Κερατσίνι, Φάληρο (το ένα από τα 2) και Πατήσια.
To κλείσιμο των καταστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για όσους εργαζομένους δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα ή σε διοικητικές θέσεις της τράπεζας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας στην Ελλάδα, με το οποίο επικοινώνησε το euro2day.gr, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων στρατηγικών προτεραιοτήτων της Citi, σχετίζεται όμως άμεσα με τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας και τη σημαντική μείωση της ζήτησης για δάνεια.
Όπως είπε, τα ανωτέρω οδήγησαν στην απόφαση για αναδιάρθρωση του consumer banking, ενώ εφεξής οι δραστηριότητες θα εστιαστούν στη διαχείριση περιουσίας και καρτών, σε τομείς δηλαδή στους οποίους η Citi διατηρεί στρατηγικό πλεονέκτημα στην αγορά μας.

Στ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Και η Πειραιώς ζητάει εθελουσία αποχώρηση στο 50% των εργαζομένων της πληρώνοντας μόνο το 50% του βασικού και τα ένσημα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/614895/Article.aspx
    41.000.000 κέρδη, η Πειραιώς το 9μηνο! Από τους μισθούς κάνουν οικονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή